banner564

Eko Pazar kuruldu

Çamlıbel’de bu yıl 6’ncısı düzenlenen Domates Festivali’nin açılışına üst düzey katılım oldu

Eko Pazar kuruldu
banner598
Lapta’ya bağlı Çamlıbel’de bu yıl 6’ncısı düzenlenen Domates Festivali’nin açılışına üst düzey katılım oldu.
Yusuf Akmandor anısına kurulan Ekolojik Pazar’ın açılışının da gerçekleştirildiği festivalin açılışına; Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamze Ersan Saner, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bazı milletvekilleri, Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve bölge halkı katıldı.
Festivalin açılışında konuşan, Çamlıbel Bucağını  Güzelleştirme Kalkındırma ve  Yaşatma Derneği Başkanı  Adıgüzel Akdeniz, Festivalde yer alan   “Eko Pazar”  ve etkinlik  alanının düzenlenmesine katkı  koyan Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’a, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’e, Karayolları dairesine  ve etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Lapta Belediye Başkanı Fuat  Namsoy da, Lapta Belediyesi  olarak vizyonlarının, turizm yoluyla bölgesel kalkınmanın  sağlanması olduğunu vurguladı.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, turizm ülkesi olan Kuzey Kıbrıs’ta, turistlerin , yerli üreticinin  ürünlerini tüketmesini sağlayacak  girişimlerde bulunduklarını belirterek, bu kapsamda, turistik tesislerle çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Çavuşoğlu: Tarım ve turizme önem veriyoruz
Bakan Nazım Çavuşoğlu, festival açılışında yaptığı konuşmada, hükümetin tarıma ve turizme büyük önem verdiğini söyledi.
Çavuşoğlu, “KKTC’de hiç yapılmayan birçok çalıştayı bu dönemde gerçekleştirdik. Süt Çalıştayı, Hayvancılık Çalıştayı, Gıda Güvenliği Çalıştayı, Bitki Deseni Planı ve bunların toplamında oluşan Tarım Master Planını hayat geçirmek için büyük bir çaba ortaya koyduk” dedi.
Çavuşoğlu, Türkiye’den gelen suyun tarımda ne zaman kullanılacağı yönündeki beklentilere en kısa sürede olumlu yanıt vermeye çalıştıklarını ancak projelerin hayata geçmemesinde yaşanan 3 yıllık kaybı da dikkate almak gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474