banner564

Abubakar’ı sevindiren karar

5 gram bonzaiyi 500 liraya sattığı iddia edilen zanlı teminatla serbest kaldı, uyuşturucuyu satın aldığı ileri sürülen iki zanlı cezaevine gitti

Abubakar’ı  sevindiren karar
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa’da uyuşturucu madde ile yakalanan Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba'ya uyuşturucu sattığı öne sürülerek tutuklanan zanlı Abubakar Adamu Dauda hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının,  28 Kasım 2017 tarihinde yakalanan Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba'ya uyuşturucu sattığı, 5 gram sentetik cannabinod (bonzai) türü uyuşturucu maddeyi olarak 500 TL karşılığında verdiğinin tespit edildiği açıklandı. 

İkisi cezaevinde
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, 13 Aralık 2017 tarihinde Lefkoşa’da tutuklanan zanlı Dauda’nın sorgusunda Güney Kıbrıs'tan 15 gram sentetik cannabinod getirdiğini, 5 gramı Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba'ya sattığını, geriye kalan 10 gramı ise iki farklı kişiye verdiği itirafında bulunduğunu belirtti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, 3 bin TL nakit teminat yatırması ve bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
Bu arada bir gram uyuşturucu ile yakalanan Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba'ya tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473