banner564

“Ada barışa kavuştu”

20 Temmuz nedeniyle siyasi parti, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar mesaj yayınladı

“Ada barışa kavuştu”
banner598
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle siyasi parti, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarda mesaj yayınladı.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı mesajında, “Kıbrıs Türk halkı, bu coğrafyada kaderini değiştiren, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın anlam ve önemini bir kez daha idrak etmenin haklı gururunu yaşamaktadır” dedi. Ada’da11 yıl tüm zorluklara göğüs gererek, yılmadan mücadele sürdüren Kıbrıs Türkü’nün, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’yla çizilen hudutlar içerisinde kendi egemen devletini kurabilme başarısını gösterdiğine işaret eden Özgürgün, “Kıbrıs’ta sonsuza dek yaşayacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna atılan ilk adım olan ‘20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’, Kıbrıs Türk halkına daha mutlu günler getirmesi dileğiyle kutlu olsun” ifadesini kullandı. Kıbrıs Türk halkının, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’na gelinceye kadar yaşananları gelecek nesillere aktarmak, bugünlere nasıl gelindiğini ve sahip olunan değerlerin kıymetini anlatmak adına gereğini yapması gerektiğini belirten Özgürgün, Kıbrıs Türkü’nün 1974 öncesini asla yaşamayacağını kaydetti.

“İki halka da demokrasi getirdi”
Demokrat Parti Ulusal Güçler  Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıslı Türklerin yasal temsilcilerinin ısrarlı çağrılarının ve durumun vahametinin farkında olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin basiretli kararları sonucunda gerçekleştiğini, bu sayede Kıbrıslı Türklerin tam özgürlüğe ve Kıbrıs Adası’nın barışa kavuşturulduğunu kaydetti.  DP-UG Genel Merkezi’nden yayımlanan 20 Temmuz mesajında, Kıbrıs’ta gerçekleştirilen Barış Harekâtı’nın, Kıbrıslı Rumları ve anavatanları Yunanistan’ı faşist askeri yönetimlerden kurtardığı ve her iki halka da demokrasiyi geri getirdiği ifade edilerek, Kıbrıs Rumları ve Yunan ulusuna huzur ve istikrar kazandırıldığı bildirildi.

Bakırcı: Geleceğe ümitle bakmaya yeter
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın ardından geçen 40 yılda Anavatan Türkiye’nin yaşamsal desteği ve yardımlarıyla Kıbrıs Türk halkının ulaştığı noktanın, geleceğe ümit ve güvenle bakmak için yeterli neden oluşturduğunu ifade etti. Bakırcı, Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğüne kavuşturan 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünü, Anavatan Türkiye’nin yaşamsal desteği ve güvencesi altında, KKTC topraklarında huzur ve güven içerisinde kutladıklarını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474