banner564

Ada’nın renkleri

Avtepe’de Medoş Lalesi Festivali’nin 15’incisi gerçekleştirildi

Ada’nın renkleri
banner598

 Yenierenköy Belediyesi, Avtepe Muhtarlığı ve bölgedeki sivil toplum örgütleri işbirliğinde düzenlenen 15’inci Avtepe Medoş Lalesi Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Avtepe Köy meydanında yer alan etkinlik saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Avtepe Muhtarı Rezvan İnlen, festivalin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etti.
Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak da bölgeyi etkisi altına alan rüzgâr nedeniyle etkinlikte kurulan stantların zarar gördüğünü ifade ederek belediye çalışanlarının özverili çalışmasıyla stantların yeniden kurulduğunu anlattı.
Medoş lalesini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve bu yönde farkındalık yaratmak amacıyla söz konusu festivali düzenlediklerini vurgulayan Yeşilırmak, medoş lalelerinin koparılmaması yönünde çağrıda bulunarak sözlerini tamamladı.

Şahali: Büyük ilgi gösterildi
Daha sonra Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali bir konuşma yaptı. 15. Kez düzenlenen Medoş Lalesi festivaline ilginin oldukça yoğun olduğunu kaydeden Şahali,  özellikle turistlerin bu festivale ilgi gösterdiğini söyledi.
Böylesi festivallerin iç turizmin yanı sıra ülke turizmine de katkı sağladığını dile getiren Şahali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu tür festivaller ile tanıtıldığını ve kültürel değerlerinin de ön plana çıktığını belirtti.
Medoş lalesinin korunması yönünde ciddi bir farkındalık oluştuğunu anlatan Bakan Şahali, böylesi değerlerin geleceğe taşınmasının önemine değinerek konuşmasını tamamladı.

Ataoğlu: Korumalıyız
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Dünyada bir tek Kıbrıs’ta yetişen Medoş lalesinin korunmasıyla ilgili olarak çalışma yürüttüklerini anlatarak, söz konusu lalelere zarar verenler için cezai yaptırımlar konusunda emirname yayınladıklarını belirtti.
Tepebaşı, Avtepe ve Güney Kıbrıs Rum kesiminde yetişen Medoş lalesinin korunmasının önemine değinen Bakan Ataoğlu, medoş lalesine zarar verilmesinin aynı zamanda ülke kültür ve değerlerine de zarar verilmesi anlamına geldiğini söyledi.
Ataoğlu, festivalin gerçekleştirilmesine katkı koyanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından etkinlik şiir dinletileri ve dans gösterileriyle sürdü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473