banner564

Ağır ithamlar var

Görevini kötüye kullanmakla suçlanan Polis müfettişi Gülay Bayram Çekici mahkeme emriyle tutuklandı

Ağır ithamlar var
banner598

 Suna ERDEN

Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli olduğu 2016-2018 yılları arasında görevini kötüye kullandığı, rüşvet talep ettiği,  soruşturma aşamasında olan gizli bilgileri ifşa ettiği ve haksız mal edindiği iddiasıyla gözaltına alınan polis müfettişi Gülay Bayram Çekici dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Şu anda Adli Polis Amirliği’nde görevli olan zanlı Çekici’nin bir akrabasına ait mal ve paraları zimmetine geçirdiği, haklarında soruşturma olan kişilere gizli belgeleri gösterip rüşvet istediği, evinde yapılan aramada polise ait kanıtlar ile belgelerin bulunduğu belirtildi.
Soruşturmayı yürüten Başmüfettiş Tarkan Kızıltuğ, zanlı hakkındaki suçlamaların 2016-2018 yılları arasında meydana geldiği öne sürülen ‘kamu görevlisinin rüşvet talebi’, gizli bilgilerin ifşası’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘haksız mal edinme’ iddiaları olduğunu söyledi.

Haksız mal temin etti
Kızıltuğ, 28 Mart 2018 tarihinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından alınan bir dilekçede, zanlının bir akrabasının TC İş Bankası’nda bulunan para ve altınlarını zimmetine alıp, Girne’de ikamet ettiği apartman dairesi ve Esentepe’deki araziyi adına devraldığına ilişkin iddialar olduğu yönünde şikâyette bulunulduğunu söyledi. 
Polis, şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada zanlının bir bankada aile yakını adına olan 341 bin 600 sterlin ve 160 bin TL parayı kendi adına yatırdığının ve kasa kiraladığının tespit edildiğini açıkladı. 

Polisten haber uçurdu
Başmüfettiş Kızıltuğ, zanlının 2016 Haziran ayında aleyhinde soruşturma olan bir şahısla görüştüğünü ve ona gizli bir yazıyı gösterip, rüşvet talep ettiği iddiası olduğunu da belirtti. 
Kızıltuğ, zanlıdan izahat istendiğini, bazı açıklamalarda bulunduğunu belirtti. 
Zanlının önceki gün gözaltına alındığını belirten Kızıltuğ, mahkeme emriyle üzerinde, arabasında ve evinde arama yapıldığını anlattı. 

Gizli belgeleri aldı
Kızıltuğ, yapılan aramalarda zanlının gayri yasal olarak bulundurduğu gizli ibareli resmi evraklar ile dosyaların, dizüstü bilgisayarların, hard-disklerin, CD ve emarelerin ele geçirildiğini belirtti. 
Kızıltuğ, soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, emare alınan binlerce evrakın, dizüstü bilgisayarların, hard-disklerin, CD ve emarelerin inceleneceğini açıkladı.
Kızıltuğ, zanlının sözlü beyanları ile izahatlarının da araştırılacağını belirtti.
Soruşturma kapsamında 20 ifade alındığını, 10-15 ifadenin daha alınması gerektiğini belirten Kızıltuğ, bu aşamada zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti. 
 
Hasta olduğu belirtildi
Tutukluluk süresine itiraz etmeyen canlı Çekici’nin avukatı Mustafa Algun, kanser tedavisi gören müvekkilinin ilaçlarının temin edilmesini istedi.
Mahkemede konuşan zanlı da “Sürekli tansiyonum çıkıyor” dedi. 
Mahkeme, zanlının iki gün tutuklu kalmasına, gerekli sağlık kontrollerinden geçirilmesi ve ilaçlarının temin edilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473