banner564

Ağırdağ’da gergin gün

İstanbul Bayrampaşa’da polis aracına düzenledikleri silahlı saldırının ardından öldürülen DHKP-C terör örgütü üyesi Berna Yılmaz KKTC’de toprağa verildi

Ağırdağ’da  gergin gün
banner598
Melin DOBRAN
İstanbul’un Bayrampaşa semtinde geçtiğimiz Perşembe günü polislere karşı yapılan bombalı saldırının ardından öldürülen DHKP-C terör örgütü üyesi olan kadın militanlardan Berna Yılmaz, dün KKTC’de toprağa verildi. 
İstanbul Bayrampaşa'da Vatan Mahallesi'ndeki yerleşkenin C kapısında, çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında, iki kadın terörist, el bombası atıp, silahla ateş açmıştı. Atılan el bombası patlamazken, orada görevli polisler, saldırganlara karşılık verdi. Kaçan saldırganların saklandığı apartmana yönelik operasyonda 2 militan öldürülmüştü.
Girdikleri binada öldürülen iki saldırganın terör örgütü DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu açıklanmıştı.

Berna Yılmaz’ın cenazesi Kıbrıs’a getirildi
KKTC vatandaşı olan Berna Yılmaz’ın cenazesi önceki gün, akşam saatlerinde Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye getirildi. Yılmaz’ın cenazesi, dün Ağırdağ Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 Ağırdağ köyünün girişinde, çok sayıda polis ekibi, kontrol amaçlı yolu kullanan sürücülerin araçlarını yokladı.

Berna Yılmaz kimdir?
Malatyalı bir ailenin çocuğu olarak KKTC’de doğan Yılmaz’ın, Türkiye’ye okumak için gittiği, ailesinin ise halen Girne’ye bağlı Ağırdağ köyünde ikamet ettiği öğrenildi.  Roman vatandaşlarımız ile buluşuyoruz toplantısında o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Parasız eğitim istiyoruz” pankartı açan ve gözaltına alındıktan sonra 19 ay hapis yatan Yılmaz, terör örgütü üyeliğinden 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezası almıştı. Yılmaz son olarak dosyası Yargıtay’da onanmayı beklerken 2013 yılında yeniden tutuklanmıştı. 
Öte yandan KKTC’de faaliyet gösteren Boran Kültür Merkezi bir açıklama yayınlayarak İstanbul’da polise yönelik gerçekleştirilen saldırıda öldürülen DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz’ın devrim şehidi olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 09:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Naci Kaya
Naci Kaya - 8 yıl Önce

Dikmen çöpüğüne bile yakışmaz leşi buraya getirmeleri tüm ülkeyi üzüntüye boğdu.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473