banner564

Ağzını açıp konuşmadı

Hilmi Çelebioğlu’nun ölümüne neden olan dikkatsiz sürücü Yasin Er mahkemeye çıkarıldı

Ağzını açıp konuşmadı
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa - Girne anayolunda 24 yaşındaki Hilmi Çelebioğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor. 
Çelebioğlu’na dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde otopsi yapılırken, cenazesinin bugün toprağa verileceği belirtildi. 
Karşı şeride geçerek Çelebioğlu’nun aracına çarparak ölümüne neden olan sürücü Yasin Er ise dün tutuklama talebiyle sabahın erken saatlerinde Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının dikkatsizlik sonucu kaza yaptığını belirtti. 
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Lefkoşa - Girne anayolunda Bulut İnşaat önlerinde önceki gün meydana gelen kazada, Girne istikametine doğru seyreden Yasin Er’in dikkatsizlik sonucu yönetimindeki KS 824 plakalı aracın direksiyon hâkimiyetini kaybedip, orta refüje çarpıp, karşı şeride geçerek normal yolunda seyreden Hilmi Çelebioğlu yönetimindeki HC 688 plakalı araçla çarpıştığını söyledi.

Soruşturma sürüyor
Polis, iki aracın çarpışması sonucu gerçekleşen kazada, her iki aracın sürücüleri Yasin Er ile Hilmi Çelebioğlu, KS 824 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Şahin Sevimli ve HC 688 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Sercan Hallaç’ın yaralandığını belirtti. 
Polis, hastaneye kaldırılan Çelebioğlu’nun aldığı yaralara dayanamayarak yaşamını yitirdiğini ifade etti.
Polis, kazada yaralanan Hallaç’ın ise ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığını açıkladı.
Kazanın ardından Yasin Er’in gözaltına alındığını, soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, alınacak ifadeler olduğunu belirterek, Yasin Er’in ilk etapta bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının bir gün tutuklu kalmasına ve tam teşekkülü bir devlet hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi. 
Mahkemenin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kontrolden geçirilen zanlı Er, polis hücresine kondu. Zanlı bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Son yolculuğuna uğurlanacak
Bu arada yaşamını yitiren başarılı rallici Hilmi Çelebioğlu’nun bugün toprağa verileceği belirtildi. Çelebioğlu’nun cenazesinin Yeni Cami’de kılınacak öğle namazının ardından Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verileceği kaydedildi. 
Aynı kazada ağır yaralanan Merit Alsancak Yeşilova’nın genç oyuncusu 23 yaşındaki Sercan Hallaç’ın ise tedavisinin sürdüğü, durumunun iyiye gittiği öğrenildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473