banner564

Aileleri olmasa yanmışlardı

Yaşları 16 olan iki genç, Mustafa Akbilen’in evine mutfak kapısından girerek 6 bin 500 dolar parasını çaldı

Aileleri olmasa  yanmışlardı
banner598
Başkent Lefkoşa’da, yaşları 16 olan iki genç Mustafa Akbilen’in evine mutfak kapısından girerek 6 bin 500 dolar parasını çaldı. Zanlıların ailelerinin Akbilen’in mağduriyetini giderdiği, şikâyetin geri çekildiği belirtilirken, iki zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, A.E ve S.H’nin 5 Temmuz tarihinde evinde hırsızlık suçundan dolayı gözaltına alındıklarını söyledi. Polis, zanlıların 75 yaşındaki Mustafa Akbilen’e ait olan evinin mutfak kapısını açıp içeriye giriş yaptıktan sonra yatak odası içerisinde muhafaza edilen Mustafa Selçuk Akbilen’e ait toplam 6 bin 500 ABD Dolarını çaldıktan sonra olay yerinden kaçtıklarını söyledi. 

Aileler, Akbilen’in mağduriyetini giderdi…
Polis, Mustafa Akbilen’in yurt dışında olmasından dolayı olayın 23 Temmuz tarihinde bildirildiğini ve başlatılan soruşturma kapsamında zanlıların tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti. Polis, 2 gündür poliste tutuklu bulunan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların ailelerinin Akbilen’in mağduriyetini giderdiğini, şikâyetin geri çekildiği belirterek, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti. 
Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak için yurtdışına çıkışlarının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber 1'er kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473