banner564

Ailesi şok oldu

Akrabasının evinden farklı tarihlerde 30 bin 550 TL para çalan 71 yaşındaki Özkan Kentsiz’i kameralar ele verdi

Ailesi şok oldu
banner598

 Suna ERDEN

Akrabasının evinden azar azar ama toplamda 30 bin 550 TL para çaldıktan sonra yurt dışına giden 71 yaşındaki Özkan Kentsiz, ülkeye giriş yaparken gözaltına alındı. Akçiçek Köyü’nde meydana gelen olayda, 2018 yılı Mayıs ve Ekim ayları içerisinde akrabası olan E.T.’nin evine farklı tarihlerde gizlice girerek para çalan, 10 Kasım 2018 tarihinde ise İngiltere’ye giden zanlı Lokmacı Kara Sınır Kapısı’nda yakalandı. 
Zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 2018 yılı Mayıs ve Ekim ayları içerisinde Akçiçek köyünde komşusu ve akrabası olan E.T.’nin ikametgâhına farklı tarihlerde gizlice girerek toplamda 30 bin 550 TL nakit parayı çaldığını söyledi.
Polis, zanlı Özkan Kentsiz’in 30 Ekim 2018’de ev sahibi tarafından kamera görüntülerinden tespit edildiğini belirtti. 

Polisin bilgisine 15 Kasım’da geldi
Polis, konunun 15 Kasım 2018’de polisin bilgisine getirilmesi üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi. Kentsiz’in 10 Kasım 2018’de Güney Kıbrıs’a geçiş yaparak oradan da İngiltere’ye gittiğini ifade eden polis, zanlının, 2 Ocak günü Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalıştığı esnada tutuklandığını kaydetti. Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar, 2 kişinin 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imzalaması karşılığında zanlının yargılanıncaya kadar serbest kalmasına emir verdi. Teminatı yerine getiremeyen zanlı Özkan Kentsiz, 1 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474