banner564

AK Parti’nin Kıbrıs bürosu

Akdağ, Lefkoşa'daki Milli Mücadele Dayanışma Derneğinin açılış törenine katıldı

AK Parti’nin  Kıbrıs bürosu
banner598
Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Lefkoşa'daki Milli Mücadele Dayanışma Derneğinin açılış törenine katıldı.
Açılışta konuşan Akdağ, KKTC kendi ayakları üstünde istikrarlı, güçlü bir biçimde duran ve gittikçe güçlenecek bir ülke olduğunu söyledi.
Akdağ, bu yüksek potansiyelin bu ülkede ve insanlarında olduğunu vurguladı.
KKTC halkının beraber çalışmaya ve üretmeye, daha iyisini üretmeye, çocukları daha iyi eğitmeye, ihtiyaç duyulan sağlık hizmetini daha iyi almaya devam edeceğini anlatan Akdağ, "Bunu buradan, Kıbrıs'taki Rumları gerçekten adanın şımarık çocuğu haline getiren bütün Avrupalılara da açıkça ilan etmek istiyorum. Yolumuza biz emin adımlarla devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"KKTC'de 100 binin üstünde Türk seçmen var" 
Akdağ, açılışı yapılan Milli Mücadele Dayanışma Derneğinin, AK Parti'nin KKTC'deki Türk seçmenlerine yönelik bir çalışma alanı olduğunu bildirdi.
KKTC'de 100 bini aşkın Türk seçmen olduğunu aktaran Başbakan Yardımcısı Akdağ, her birinin kendileri için çok kıymetli olduğunu vurguladı.
"Onlar da diğer Kıbrıslı kardeşlerimiz de başımızın üstünde yeri olan insanlarımızdır." diyen Akdağ, 16 Nisan'da yapılan anayasa değişikliği halk oylamasına KKTC'den yüzde 43 katılım sağlandığını belirtti. Akdağ, bunun yetmeyeceğini, bu oranın yüzde 80'e çıkması gerektiğini kaydetti.
Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ayağa kalktığına dikkati çeken Akdağ, "Türkiye onun liderliğinde, başını öne eğenlerin ülkesi olmaktan kurtuldu. Bunun için Allah'a şükrediyoruz. Bugün dünyanın neresine gitseniz, Türk bayrağının dalgalandığı her yerde itibar görürsünüz. KKTC'deki seçmenlerden de göz bebeğimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2017, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473