banner564

Akıllanmıyor

MTG binasındaki çelik kasayı çaldığı iddiasıyla tutuklanan İbrahim Lekesiz’in başka suçlarıda ortaya çıktı

Akıllanmıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 2014 yılında işlenen Bina Açma ve Sirkat meselesi ile ilgili olarak yargılanarak geçtiğimiz hafta içerisinde Yüksek Mahkeme tarafından beraat ettirilen İbrahim Lekesiz’in hapisten çıkar çıkmaz suçlarına kaldığı yerden devam ettiği anlaşıldı.
Mağusa Türk Gücü (MTG) Spor Kulübünde gerçekleştirilen soygun meselesi ile ilgili şüpheli olarak gözaltına alınan ibrahim Lekesiz’in dünkü ek tutukluluk duruşmasında, tanık polisin mahkemeye verdiği şahadete göre zanlı, 12 Kasım 2016 tarihinde, Antalyalılar Bölgesi’nde bir sokak içerisinde, 319 metre ara ile 2 aracın koltuklarını ateşe vererek olay yerinden uzaklaştı.
 
Araçlarda yaklaşık 6 bin TL’lik hasar oluştu
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Osman Üreten, zanlının Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü’nde 15 ile 16 Kasım 2016 tarihleri arasında meydana gelen bina açma ve sirkat meselesi ile ilgili tutuklandığını anımsattı. 
Yapılan soruşturma neticesinde zanlının 12 Kasım 2016 tarihinde, Gazimağusa’da Antalyalılar Bölgesi’nde Durmuş Gök’e ait BM 695 plakalı aracın, açık olan camını fırsat bilerek, elindeli çakmakla aracın ön koltuklarını ateşe verdiğini söyledi. 
Zanlının yine aynı yerde saat 03.00 sıralarında, sadece 319 metre uzaklıkta bulunan Muhammer Özen’e ait BZ 358 plakalı aracın koltuklarını da ateşe verdiğini anlatan Üreten, her iki araçta toplam 5 bin 750 TL’lik maddi hasar meydana geldiğini aktardı.

Kasa gölde bulundu
Öte yandan zanlı ile ilgili olarak MTG Spor Kulübünde gerçekleştirilen sirkat meselesi ile ilgisininde araştırıldığını anlatan Üreten, sirkat edilen çelik kasanın Gazimağusa’da gölet bölgesinde bulunduğunu söyledi. 
Üreten, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü belirterek, zanlının soruşturma maksatlı 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Serhan Bundak bu süreyi 7 gün ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının soruşturma maksatlı 7 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473