banner564

Akıncı: “Bundan sonrası sizin işiniz”

Cumhurbaşkanı Akıncı, başkanlık yaptığı Bakanlar Kurulu’na Kamu Hizmeti Komisyonu ile ilgili yasa taslağı sundu

Akıncı: “Bundan sonrası sizin işiniz”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Ömer Kalyoncu’ya Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) ile ilgili bir yasa taslağı sundu.
Komisyonun ülkedeki kamu yönetimini yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Akıncı, KHK’nın bağımsız, tarafsız, objektif olmasının önemine işaret etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakere sürecinde gelinen aşama hakkında bilgi vermek üzere katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısına yaklaşık 2 saat başkanlık etti. Akıncı, toplantı öncesindeki açıklamasının başında, yakın zamanda güvenoyu alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP BG) - Ulusal Birlik Partisi (UBP) koalisyon hükümetine başarı diledi.
Meclis’te ve halkta geniş tabana sahip hükümet modelinin ülkede bir ilk olduğunu söyleyen Akıncı, halktaki beklentilerin yükseldiğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Akıncı, “reform hükümeti” olacağını ilan eden ve bunu programında da ifade eden hükümetin hedeflerine ulaşmasını, halkın olduğu noktadan daha ileriye taşınmasını temenni etti.

“Görüş alışverişi devam edecek”
Açıklamasında, Kıbrıs sorunu konusunda hükümetle görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini de kaydeden Akıncı, başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısını “ilk seans” olarak niteledi.
Zaman zaman Bakanlar Kurulu toplantısına katılacağını, Başbakan Ömer Kalyoncu ile her hafta, Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile her fırsatta bir araya geleceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetle bir bütün halinde çalışma hedefine işaret etti.


“Cumhurbaşkanı olsa da….”
“Tasarının 15 yıl önceki özü de buydu” diyen Akıncı, bu tayinlerin Cumhurbaşkanı da olsa tek kişinin 2 dudağı arasında olmaması gerektiğini vurguladı.
Akıncı, KHK Başkanının Cumhurbaşkanı tarafından, diğer isimlerin hükümet başkanı ve ana muhalefet başkanı tarafından belirlenmesini içeren bir önerinin ise Avrupa Birliği çalışmalarını yürüten daire tarafından yapıldığını da kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473