banner564

Akıncı güvence verdi

Harnup Festivali’nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Anlaşma olması halinde tüm KKTC vatandaşları Birleşik Kıbrıs ve AB’nin vatandaşı olacak” dedi

Akıncı güvence verdi
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önceki gün akşam 10. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali açılışına katıldı. Yapılan açıklamaya göre Akıncı, açılıştaki konuşmasında, festivalde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, halkın hayrına olmayacak, mutluluk getirmeyecek ve halkın geleceği için iyi olmayacak bir anlaşmaya imza atmayacağının bilinmesini istedi.
Akıncı, anlaşma olması halinde ayrımsız tüm KKTC vatandaşlarının Birleşik Kıbrıs ve AB’nin vatandaşı olacaklarının altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs müzakerelerine değinerek kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini ve sabırla ilerleyeceklerini vurguladı. Çetin bir müzakere sürecinin olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:
“Herşey güllük gülistanlık değil. Bu yol dikenli bir yoldur. Unutulmamalıdır ki 47 yıldır yürünen bir yoldur. Ama artık her şeyin bir doyum noktası var. Artık çözümün da zamanının geldiğine inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri de böyle düşünüyor. Onlarla istişare içerisinde, kendi ülkemizin hükümetiyle, iktidarda olsun muhalefette olsun siyasal partilerimizle, Meclisimizle, sivil toplum örgütlerimizle ve en başta halkımızla bu yolu birlikte yürüyeceğiz”.

“Çanakkale Üniversitesi rektörünü kabul etti”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler’i kabul etti.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer kabulde yaptığı konuşmada, üniversiteleri hakkında Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ayrıntılı bilgi vererek, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı yeni akademik yılın açılışına davet etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Acer ve 18 Mart Üniversitesi’nin başarılarının devamını diledi. 
Çanakkale’yi yıllar önce ziyaret ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, programını ayarlayabilirse üniversitenin akademik yılı açılış törenine katılmaktan mutluluk duyacağını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474