banner564

“Akıncı hata yaptı”

Derviş Eroğlu, beşli toplantı kararı alınmadan garantilerin konuşulmasının yanlış olduğunu belirtti

“Akıncı hata yaptı”
banner598
3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rumların aşırı taleplerle masada olduğuna, bunları almadıkları sürece anlaşmaya yanaşmayacaklarına işaret ederek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tüm gerçekleri halkla paylaşması zamanının geldiğini belirtti.
3'üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Derviş Eroğlu, önceki gün gece, Genç TV’de katıldığı bir programda soruları yanıtladı.
Eroğlu, Rum tarafını tanıdığı, ne yapacaklarını kestirebildiği için New York’taki üçlü görüşmeden bir şey beklemediğini söyledi ve “Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Rum tarafını yeni yeni anlamaya başlaması nedeniyle halkta büyük beklentiler yarattığını, şimdi ise hayal kırıklığı içinde olduğunun görüldüğünü” kaydetti.
Derviş Eroğlu, devamla şunları belirtti:
“Ben, Rum lider Hristofyas’la Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin de katıldığı 4-5 saat süren hatta ertesi gün devam eden 5 zirve toplantısı yaptım. Bunların sonuncusu New York, Greentree’de 22-23 Ocak 2012 tarihinde yapıldı. BM Genel Sekreteri’nin beşinci görüşme öncesinde taraflara yazdığı mektup son derece önemli idi. Genel Sekreter, söz konusu mektubunda ilk kez “ artık son oyun (end game) içerisinde bulunulduğunu, ana konuların görüşülüp karara bağlanmasının ardından çok taraflı konferans düzenlemeyi düşündüğünü” belirtti.
Anastasiadis, 2013’te seçildi. Bir yıl masaya gelmemek için her türlü şeyi yaptı. Rumlar zamana oynuyor. Biz ‘ zaman Kıbrıs Türk Halkı’nın aleyhinedir. Bir an önce çözüm isteriz, acele çözüm isteriz. Çözüm olmazsa mahvolduk ’ dedikçe onlar da ‘ ya istediklerimizi verirsiniz çözüm olur ya da zamanı aleyhinize işletmeye devam ederiz’ taktiğini sürdürüyor.”

“Akıncı, Eroğlu gibi konuşmaya başladı”
Derviş Eroğlu, “Cumhurbaşkanı Akıncı da artık 2016 yılı sonuna kadar bir çözüm olmazsa başka alternatiflerin gündeme geleceğini, sığınılacak tek limanın Türkiye olduğunu, dönüşümlü başkanlık ve Türkiye’nin garantisi olmadan bir çözüm olamayacağını söylüyor... Ne dersiniz?” şeklindeki soruyu yanıtlarken ise, “Demek ki Sayın Akıncı da Eroğlu gibi konuşmaya başladı. Ama ben bunları söylerken ‘ Eroğlu çözüm istemez diye’ sözüm onlara çözümcü geçinenler bana saldırıyorlardı. Şimdi ne yapacaklar? ‘Çözüm istemez’ diye Sayın Akıncı’ya karşı da mı saldırıya geçecekler? Sayın Akıncı çözüm istiyor. Herkes istiyor. Ben 11 Şubat 2014’te Anastasiadis’le ortak açıklama imzaladım ama çözümcü geçinenler yine bana saldırdılar. Bunlar hiç Rum’u suçlamadılar. Hep bizi suçladılar. Oysa halkımızı çözüm isteyenler, istemeyenler diye ayırmak son derece yanlıştır ve bize zarar vermektedir. Demek ki Cumhurbaşkanlığı görevi ilerledikçe o da bazı şeyleri daha iyi görmeye anlamaya başlamıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473