banner564

Akıncı: Herkesin yüreği yandı

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanı’nın adalet, toplumsal cinsiyet eşitliği, çevre ve sanat gibi konulara da duyarlı olması gerektiğini ifade etti ve “en büyük ihtiyaçlarımızdan biri adalettir” dedi.

Akıncı: Herkesin yüreği yandı
banner598
Akıncı, önceki gün Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’ni ve Balıkesir’i ziyaret etti; Akova Spor Kulübü’nün dayanışma yemeğine katıldı.
Akıncı ziyarette yaptığı konuşmada, Özgecan Aslan isimli genç kızın Mersin’de katledilmesinin herkesin yüreğini yaktığını kaydetti.
Bunun ne ilk, ne de son olacak gibi göründüğünü ifade eden Akıncı, “Bireysel şiddetin ötesinde daha derin nedenlerin var olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla topyekûn bir anlayış değişikliğine eğitim ve kültürel süreçlere ihtiyaç var. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin de bunda çok büyük rol oynayacağını düşünüyorum. Bu konuda ne kadar tepki verirsek yeridir. Bugün Kıbrıs Türk insanının da bu tepki içerisinde olduğunu görmek, bu yöndeki farkındalığın artması konusunda umut vericidir” dedi. 
Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ta da zaman zaman benzeri olayların yaşandığını, çocuğa karşı işlenen vahşice suçlara da tanık olunduğunu anımsattı. 
Dini, dili, rengi, ırkı, cinsiyeti, kökeni ne olursa olsun, birilerini ötekileştirmeden hep birlikte bu gibi sorunların üstesinden gelmeye çalışmak gerektiğini vurgulayan Akıncı, Cumhurbaşkanlığı vizyonunun, toplumsal konulara duyarlılık başlığı çerçevesinde bu konuları da kapsadığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474