banner564

Akıncı umutlu ayrıldı

Yorgancıoğlu ve Erk ile görüşen Akıncı, CTP-BG’den cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda destek beklediğini de dile getirdi

Akıncı umutlu ayrıldı
banner598
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yarışacak Bağımsız Aday Mustafa Akıncı,  Cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek toplama amacıyla dün Başbakan ve CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve Parti Genel Sekreteri Kutlay Erk ile 40 dakikalık bir görüşme yaptı. 
CTP-BG Genel Merkezi’nde yer alan görüşme sonrasında düzenlediği basın toplantısında Akıncı, Cumhurbaşkanlığı adaylarından Kudret Özersay ile de bugün görüşme olasılığı olduğunu ifade etti.
Akıncı, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber ile telefonda görüştüğünü kaydetti.
2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir eğitim sürecine benzeten Akıncı, “Herkesin birbirinden öğrendikleri oldu. Her aday bu yarışa bir değer kattı ve bu değerler bir seçimlik değildir, bunlar toplumun artılarıdır” dedi.
CTP-BG’den cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda destek beklediğini de dile getiren Akıncı, “Aynı ideali paylaştığımız, geçmişte birçok kere aynı yolu yürüdüğümüz arkadaşların camiasında bulunuyoruz” dedi.

“Ortak mücadeleye imza attık…”
Konuşmasında CTP-BG Başkanlarından Merhum Özker Özgür ve Genel Sekreterlerinden Naci Talat’la pek çok idealin paylaşıldığını da kaydeden Akıncı, “Özgür hocadan rahmetli Naci Talat’a kadar, birçok ideali paylaştığımız, ortak mücadelelere imza atığımız insanların camiasıdır burası... Dolayısıyla önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimlerde en çok destek alabileceğimizi ümit ettiğimiz camia burasıdır. Bu desteğin gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum” dedi.


“Özersay’ın düşüncelerinden yararlanmak istiyorum…”
Kudret Özersay’ın seçimin ikinci turunda oy verenleri yönlendirmeyeceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak ise Akıncı, “Bunun yanlış olduğunu öteden beri seslendiriyorum” dedi.
Özersay’ın kararına saygı duyduğunu ancak kararına rağmen kendisiyle bir görüşmek istediğini belirten Akıncı, Özersay’ın seçimlere çok çok ciddi bir katkı, bir değer ürettiğini, katkılarını geleceğe taşımanın önemli olduğunu söyledi.
Özersay’ın düşüncelerinden seçimlerin ikinci turu öncesi de, seçimi kazanması durumunda da yararlanmak istediğini dile getiren Akıncı, seçimleri kazanması halinde Özersay’ın müzakere heyetinde yer alıp almayacağı sorusuna da “Öyle bir şey söylemedim, bu daha sonranın konusu. Ama Özersay’ın daha önce yapılmış bir açıklaması vardır. Bundan sonra müzakereci olmam diye…” dedi. 
Akıncı, “Müzakere süreçlerinde de elbette toplumdaki tüm değerlerden azami katkıyı alma çabası içerisinde olacağım” dedi.

Talat’ı da ziyaret edecek
Öte yandan Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, bugün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret edecek.
Akıncı’nın seçim kampanyası ofisinden yapılan açıklamaya göre, Akıncı, Talat'ı çalışma ofisinde saat 15.15’te ziyaret edecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473