banner564

Akıncı vizyonunu anlattı

Akıncı, Kıbrıs Türk toplumu kendi ayakları üzerinde durmayı ne kadar başarırsa, Türkiye’ye bağımlılığın da o kadar azalacağını belirtti

Akıncı vizyonunu anlattı
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı önceki gün akşam katıldığı televizyon programında ve dün sabah ziyaret ettiği Karaoğlanoğlu İlkokulu ile Oğuz Veli Ortaokulu’nda soruları cevapladı.
Akıncı, Kıbrıs Türk toplumu kendi ayakları üzerinde durmayı ne kadar başarırsa, Türkiye’ye bağımlılığın da o kadar azalacağını belirtti.
 Akıncı, genelde Kıbrıs sorununun çözümü, bir cumhurbaşkanının nasıl olması gerektiği, Türkiye ile ilişkiler konusundaki vizyonuyla ilgili sorulara verdiği cevaplarda “Dört Boyutlu Siyasetini” bir kez daha ana hatlarıyla açıkladı.
Akıncı, gerek Belediye Başkanlığı, gerekse Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı döneminde yaptığı hizmetlerden de örnekler verdi.
Programda Türkiye’de yayınlanan bir gazetenin Syriza rüzgârı benzetmesi yaptığı hatırlatılarak sorulan soruya ise Akıncı şöyle cevap verdi:
“Bu soru bana daha önce de Syriza rüzgârıyla benzetme yapılarak sorulmuştu ve ben de ‘bir rüzgâr esiyor ama bu Syriza rüzgârı değil, halkın rüzgârı esiyor’ demiştim. Başka rüzgârlara ihtiyacım yok, benim rüzgârım halktan geliyor ve fırtınaya dönüşüyor.”
Akıcı bu sabah gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinde de vizyonunu özetleyerek öğretmenlerin sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473