banner564

Akıncı’dan EMMA’ya ziyaret

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nde (EMAA) sanatçılarla buluştu.

Akıncı’dan EMMA’ya ziyaret
banner598
Akıncı, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı döneminde kültür sanat festivallerinde yerel sanat ve sanatçıları teşvik etmeye çalıştıklarını, kitap yayınını başlattıklarını ve her yıl bir dalda kitap yayınladıklarını söyledi. Her yıl bir dalda bir hafta süren kültür-sanat şenlikleri düzenlediklerini kaydeden Akıncı, “Lefkoşa Belediyesi bunu sizlerle birlikte yeniden canlandırabilir. Başkent’e yıl boyu sürecek etkinlikler gerek” diye konuştu.
Mustafa Akıncı, “Eski bir belediye başkanı ve bir Cumhurbaşkanı adayı olarak, Lefkoşa Belediyesi ile EMAA’nın Başkent Lefkoşa’da kültür-sanatı bir yaşam biçimine dönüştürecek etkinliklerde birlikte çalıştıklarını görmek beni mutlu edecek” dedi. 
Sanatçıların belediyelerle işbirliği içerisinde çalışmaktan mutlu olacaklarını ancak bu anlayışın ülke genelindeki politikalarda görmek istediklerini dile getirmeleri üzerine Akıncı, gerek belediye başkanlığı, gerekse Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı döneminde kültür ve sanata önem verdiğini icraatlarıyla kanıtladığını ve buna devam edeceğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473