banner564

Akıncılar yine gündemde

Askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a gittikleri ve aynı yoldan geri döndükleri iddia edilen Bekir Karaböcek ve Erkan Eğmez mahkemeye çıkarıldı

Akıncılar yine gündemde
banner598
Teoman TURAN
Akıncılar’da askeri yasak bölgeyi ihlal ederek güney Kıbrıs’a gittikleri ve aynı yoldan geri döndükleri iddia edilen Bekir Karaböcek ve Erkan Eğmez, Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye aktarılan şahadette, Bekir Karaböcek’in aracını askerler üzerine sürdüğü ve görevli bir askerin hafif şekilde yaralanmasına sebep olduğu ifade edildi.
Polis mahkemeye ayrıca zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini de aktardı. mahkeme tarafından teminatla serbest bırakılan zanlılardan Erkan Eğmez, dün kişisel facebook hesabından bir açıklama yaptı. 

Eğmez: Verilmeyecek hesabım yok
Olayın ardından bazı internet sitelerinde şahsına yönelik karalama kampanyası başlatıldığını ileri süren Eğmez şunları aktardı: “Değerli dostlar, dün tatsız bir olay yaşadım.Sosyal medya ve haber sitelerinde yazılanlar tamami ile karalamadır. Olay şudur, dün her zaman gittiğim ara bölgedeki arazilere gittik balyalar için.Asker bir araba görmüş fotoğraf çekmiş. Askeri bölgeyi ihlal ettik iddiasında bulundu. Bizde görüntüyü gösterin dedik. Göstermediler, Polis evimi aradı. 24 saat tutuklama emri aldı. Bu iddiayı ret ettim, söyleyeceğimi de mahkemede söyleyeceğim dedim.Evimde yasalara aykırı bir mal da yoktu. Mahkemede teminatla serbest kaldık. Dava ileride görülmeküzere dosyalandı. Hakkımda kaçakçılık yaptığım ile ilgili haber yayınlayan sitelere ve bu yönde yorum yapan kişilere yönelik yasal hakkımı kullanacağım. Benim veremeyecek hesabım yok…

Sınırda askerler tespit etti
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ömer Ülger olayla ilgili bulguları aktardı. Ülger, zanlılar Bekir Karaböcek ve Erkan Eğmez’in 4 Ağustos tarihinde saat 15.30 raddelerinde Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye Luricina bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek dönmeye çalıştığı sırada sınırda görevli askerler tarafından tespit edildiğini söyledi. Polis,askerlerin zanlıları durdurmaya çalıştığı sırada zanlı Bekir Karaböcek’in aracını askerler üzerine sürdüğünü ve görevli bir askerin hafif şekilde yaralanmasına sebep olduğunu ifade etti. 

Karaböcek güneyde ameliyat olmuş
Polis memuru Ömer Ülger, zanlıların gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirterek yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.
Polis şahadetinin ardından zanlıların avukatı söz alarak müvekkillerinden Bekir Karaböcek’in Güney Kıbrıs’ta ameliyat olduğunu ve orada tedavisinin sürdüğünü bu nedenle yurtdışı çıkış yasağının sağlığını etkileye bileceğini söyledi. 
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç TemaySağer,zanlı avukatına doktor raporu olup olmadığını sorması üzerine avukat rapor almadıklarını temin ettikten sonra tekrar değişiklik için başvuru yapacaklarını söyledi.

Haftada bir gün polise gidecekler
Yapılan bu beyanın üzerine Yargıç Sağer,zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473