banner564

Onlarca ticari araca ceza yazıldı

Metehan Kapısı yakınlarında kontrol yapan polis, taksi levhası bulunmayan ve plakadaki ‘T’ harfi kapalı olan onlarca ticari araca ceza yazdı, sürücüler tepki gösterdi

Onlarca ticari araca ceza yazıldı
banner598
Teoman TURAN

Başkent Lefkoşa’daki Metehan Sınır Kapısı yakınlarında dün polisin yaptığı kontrol, ticari taksi sürücülerinin tepkisini çekti. 
Kuzeyden Güney Kıbrıs’a yolcu götüren ve aynı şekilde Rum tarafından Kuzey Kıbrıs’a yolcu getiren ticari araçlar dün öğleden sonra Metehan yakınlarında polis tarafından durduruldu. Polis, taksi levhası bulunmayan ve Ticari taksi plakasında ‘T’ harfi kapalı olan araçlara ceza yazdı.
Güney Kıbrıs’a geçişlerde mecburi olarak taksi levhasını söktüklerini ve plakadaki ‘T’ harfini kapattıklarını söyleyen araç sürücüleri ise, “Polisin bugünkü uygulamasına bir anlam veremedik. Yıllardır bu şekilde yolcu taşıyoruz. Sınır kapısına 200 metre kala bizi durdurup ceza yazmaları doğru değil. Eğer biz şehir içinde bu şekilde yolcu taşırsak yaptıkları doğru, ama kapıya 200 metre kala ceza yazmaları yanlış. Bu garip uygulama gözden geçirilmeli, ekmeğimizle oynanmasın” dedi.

10 puan ve 300 TL ceza
Diyalog’a ulaşan bir ticari taksi sürücüsü, “Bugün Gönyeli Yenikent’ten müşteri aldım. Larnaka Havaalanına götürecektim. Sınır kapısına mesafe yakın olduğu için arabamdaki taksi levhasını söktüm, plakadaki ‘T’ harfini kapattım. Metehan Sınır Kapısına 200 metre kala polis durdurdu ve bana ceza yazacağını söyledi. Nedenini sorduğumda taksi levhan yok, plakan da kapalı dedi. Tüm itirazlarıma rağmen 10 puan ve 300 TL para cezası yazdı. Yani yolcudan aldığım paranın iki katını devlete ceza olarak ödedim. Bugün devlete çalıştık, umarım yetkililer bu duruma bir önlem alır” diyerek yaşadığı olayı anlattı.

Aynı hassasiyeti korsanlara da göstersinler
Aynı taksi sürücüsü, polisin Kuzey Kıbrıs’ta kaçak olarak taksicilik yapanlara aynı sıkı denetimi uygulamadığını ileri sürerek şunları söyledi, “Biz polise kaçak taşımacılık yapan arabaların plakasını, telefonunu veriyoruz ama onlara hiçbir şey yapılmıyor. Öbür yandan devlete vergisini ödeyen, yasal izinle yolcu taşıyan bizlere çok komik gerekçelerle ceza yazılıyor. Ekmeğimiz çalınıyor. Yıllardır Güney Kıbrıs’a yolcu götüren ticari araçlar, Metehan’a varmadan veya Metehan’da taksi levhasını söker, plakadaki ‘T’ harfini kapatır. Bu yeni bir olay değil. Bunun gerekçesi de KKTC’deki ticari araçların Güney Kıbrıs’ta yaşadığı yasal sıkıntıdan kaynaklanıyor. Bu konuda bizi temsil eden örgütlerin devreye girmesini istiyoruz. Bugün Metehan Sınır Kapısına 200 metre kala ondan fazla ticari araca ceza yazıldı. Yazıktır, günahtır.”

“Polisin uygulaması yasal”
Öte yandan Diyalog’un başvurduğu bir yetkili ise, polisin yaptığı uygulamanın yasal olduğunu söyledi. Yetkili, “Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde ticari araçların taksi levhası ve plakası okunur şekilde olması gerekiyor. Polisin yaptığı uygulama ve yazdığı ceza yasaldır. Ama uygulamanın yapıldığı yer konusu tartışılabilir. Kontrollerin şehir içinde yapılması daha doğru olurdu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473