banner564

‘Alacağımız vardı’

Kiracı oldukları evden çıkarken çarşaftan perdeye, masadan koltuğa ne varsa çaldıkları öne sürülen kız kardeşler suçlamaları kabul etmedi

‘Alacağımız vardı’
banner598

 Suna ERDEN

   Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi görev iki kız kardeş kiracı oldukları evden çıkarken, ev sahibine ait eşyaları çaldıkları gerekçesiyle tutuklandı. 
Tuğçe Köşk ile Hayriye Köşk isimli kız kardeşlerin koltuktan masaya, çarşaftan yorgana, perdeden komodine, çataldan bıçağa ne varsa çaldıkları öne sürüldü. 
   Ev sahibinin şikâyeti üzerine tutuklanan zanlılar polisteki ifadelerin suçlamaları kabul etmeyerek,” Depozito alacağımız var. Ev sahibi ona karşılık eşyaları alabileceğimizi söyledi” iddiasında bulundu. Zanlıların yeni taşındığı evde ise çalıntı olan bazı eşyalar bulundu.
   Haklarında hırsızlık suçlaması ile soruşturma başlatılan zanlılar dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Girne’de Ali Osman Apartmanı’nın 4 numaralı dairesinde kiracı olan zanlıların,  ev sahibi Ali Osman Özhasoğulu’na ait eşyaları çaldığını söyledi.

Depozito hesaplaşması
   Polis, zanlıların başka bir yere taşınırken, Özhasoğulu’na ait bir koltuk, bir sandalye, 3 perde, bir tül perde, bir ahşap masa, 12 kişilik çatal bıçak kaşık seti, bir şilte, 4 yastık, 12 çarşaf, 2 yorgan, komodin ve elektrik süpürgesini çaldıklarını ifade etti.
   Polis, 25 Aralık 2018 tarihinde mal sahibinin şikâyetçi olduğunu, zanlıların 8 Ocak 2019 tarihinde taşındıkları Dikmen’deki adreslerinde tespit edildiklerini aktardı. 
   Polis, zanlıların evinde yapılan aramada çalınan koltuk, komodin ve masanın bulunduğunu belirtti. Tutuklanan zanlıların evde bulunan eşyaların yeni ev sahibine ait olduğunu söylediğini kaydeden polis, Ali Osman Özhasoğlu’nun ise Dikmen’deki evde bulunan eşyaların kendisine ait olduğunu söylediğini aktardı. 

Aranan emareler var
   Soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların ifadelerinde ev sahibinden depozito karşılığı eşyaları aldıklarını söylediğini kaydeden polis, aranan emareler olduğunu belirterek, zanlıların 4 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 
   Mahkeme talebi kabul ederken söz hakkı alan zanlılar, hırsızlık yapmadıklarını alacakları depozitoya karşın ev sahibinin eşyaları kendilerine verdiğini öne sürdü. 


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
kırıkklae hklqtrwfrfs
kırıkklae hklqtrwfrfs - 4 yıl Önce

kırıkklae

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473