banner564

Alaminyo şehitleri anıldı

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, “46 yıldır adada kan akmıyor, gözyaşı dökülmüyor” dedi.

Alaminyo şehitleri anıldı
banner598

Larnaka’ya bağlı Alaminyo köyünde yaşayan ve 1974 Barış Harekatı sırasında Rumlarca esir alındıktan sonra şehit edilen 15 kişi ölümlerinin 46’ncı yıl dönümünde törenle anıldı.
1974 Barış Harekâtı sırasında, Geçitkale Bölüğü Alaminyo Takımı’nda görev yaparken şehit düşenler için Değirmenlik’teki Alaminyo Şehitleri Anıtı önünde dün saat 19.30’da anma töreni düzenlendi.
Törende 1967’de şehit edilen 5 Alaminyolu dahil köyün 20 şehidi anıldı.
Değirmenlik’teki törene, babası da Alaminyo’da şehit olan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da katıldı.
Lefkoşa Kaymakamı Hüseyin Gültekin, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına 14. Tugay Kurmay Başkanı Tank Albay Murat Sarıgözmen, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 1. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Albay Serkan Öcal, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre,  Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, muharip dernek, siyasi parti ve kurum- kuruluşlardan yetkili ve temsilcilerle bölge halkının katıldığı tören çelenklerin protokol sırasına göre anıta sunulmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. 2 öğrenci günle ilgili şiir okudu. Değirmenlik Belediye Başkanı Karavezirler günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
KARAVEZİRLER: “YAŞANANLAR KIBRIS TARİHİNDE KARA BİR LEKE”
Ali Karavezirler, Alaminyo köyünde yaşanan, masum ve savunmasız insanların ailelerinden koparılarak şehit edilmesinin Kıbrıs tarihinde kara bir leke olduğunu söyledi.
Kıbrıs Türk halkının canı pahasına yıllarca Rumlara direndiğini, 20 Temmuz 1974’te adaya gelen Mehmetçikle de omuz omuza mücadeleye devam ettiğini kaydeden Karavezirler, “46 yıldır adada kan akmıyor, gözyaşı dökülmüyor” dedi.
Kıbrıs konusuna da değinen Karavezirler, Rumlara “Gelin, adamızı dünyaya örnek teşkil edecek bir barış adası yapalım. Savaşların olmadığı, huzur, refah içinde yaşamanın yollarını birlikte arayalım” diyerek seslendi.

TUZLA ŞEHİTLERİ YARIN ANILACAK
Öte yandan Tuzla Şehitleri de yarın 09.00’da Tuzla Şehitliği’nde düzenlenecek törenle anılacak.
Tören, çelenklerin konması, saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunması, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in konuşması ve dua okunmasının ardından şehitlik ziyaretiyle sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474