banner564

Alan da satan da mutsuz

Girne’nin ‘Çarşamba Pazarı’nda’ asma yaprağının kilosu 50’ye düştü, domates 12’ye çıktı

Alan da satan da mutsuz
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Girne’de her çarşamba kurulan açık Pazardaki ürünler yüksek fiyatlarıyla cep yakıyor.  Yüksek fiyatlar vatandaşların Pazar yerini tercih etmemesine neden oluyor.
Halkın pazar yerine az uğraması esnafın işlerinin düşmesine neden olurken, vatandaşlar yüksek fiyatlara isyan ediyor.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar ve esnaf yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.
Kolokasın 18, asma yaprağının 50, bezelyenin 15, soğanın 7, taze fasulyenin 13 ve domatesin 10 Türk Lirasına satıldığını belirten vatandaşlar, “Pazar yerinin marketlerden farkı kalmadı” dedi.

Ne dediler…? Ne dediler…?

Erhan Tükel: 
Açık Pazara gelip alışveriş yaptık. Fiyatlar çok pahalı. Taze fasulye ve domates çok yüksek fiyatlara satılıyor. Bu konuda çalışmalar yapılarak fiyatlar düşürülebilir. Devlet, köylere teşvikler vererek köylüyü üretime yönlendirmelidir ki pazardaki ürün fiyatları düşsün. Bu konuda yetkililerden bir çözüm üretmesini istiyoruz.

Mustafa Sivri (Esnaf):
Açık Pazar’da esnafım ve buradaki üretimin az olması nedeniyle fiyatların çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Tezgâhın en pahalı ürününün domates olduğunu söyleye bilirim. Bu konuda devletin üretim için çalışma yapması gerekiyor. Ekonomik kriz varken bir de fiyatların bu şekilde yüksek olması pazarı ziyaret eden insan sayısını ciddi şekilde etkiliyor. Bu konuda kalıcı bir çözüm üretilmesini istiyoruz.

Mehmet Koca (Esnaf):
Satışlar iyi kötü geçiyor ancak tezgâh fiyatları cep yakıyor. Tezgâhın en pahalı ürünleri domates ve bezelyedir. Bu fiyatların yüksek olması tüccarların fiyatları yüksek tutmasından kaynaklanıyor. Ülkede üretim olmadığı için de fiyatların yüksekliği söz konusudur. Fiyatların yüksek olması nedeniyle pazara insan da gelmez oldu. Geçtiğimiz yıllara oranla pazarı ziyaret eden insan sayısında çok aşırı düşüş var. Devletin bu fiyatların düzelmesi için çalışmalar yapması gerekiyor.

Semra Oflazoğlu:
Pazar yerinin fiyatları çok yüksek. Pazarın marketlerden bir farkı kalmadı. Fiyatlar çok yüksek ancak çocuğumuzu sebze ve meyveden mahrum etmemek için alıyoruz. En pahalı ürün bezelye ve domatestir. Bu konuda devletin bir çalışma yaparak vatandaşın bol bol sebze ve meyve tüketebileceği fiyatlara ürünlerin satışını sağlamalıdır.

Muharrem Güneş:
Pazar yerinde fiyatlar cep yakmaya devam ediyor. Kontrollerin ve üretimin yetersiz olması nedeniyle fiyatlar vatandaşların bütçelerini olumsuz etkiler oldu. Devletin denetimlerini arttırması ve fiyatların düşmesi için çalışmalar yapması gerekiyor. Maalesef Pazar yerinin marketlerden bir farkı kalmadı. Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar artık Pazar yerine uğramıyor.

Bülent Emirhoca:
Pazardan alışveriş yapmaya geldik ancak fiyatlar çok yüksek. Fiyatların yüksek olması nedeniyle Pazar yerinin marketlerden bir farkı kalmadı. Bu konuyla ilgili yetkililerden bir çözüm üretmelerini istiyoruz. Canımız her şeyi çekiyor ancak alacak durumumuz yok. Dörtlü koalisyon var ancak vatandaşlar için herhangi bir çalışma yoktur.

Âdem Yazar (Esnaf):
35 yıllık esnafım böyle pahalı ürünler görmedim. Son zamanlarda domatesin fiyatı uçtu. Pazar yerinin marketlerden bir farkı kalmadı. Vatandaşların alım gücü düştü bir de fiyatlar artınca pazara insan gelmez oldu. Bu konuyla ilgili yetkililerden çalışma yapmalarını bekliyorum. Denetimleri arttırma ve üretim teşviki ile bu fiyatların normale dönüşü sağlanabilir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

DEFAATLE SÖYLEDİK, ÜRETİCİ DE KAZANACAK !!!!!!! SALATALIK 2 TL OLMUŞ, ŞÜKR EDEN VAR MI ???YOK..BİRAZ DA ALLAH'A ŞÜKR EDİN .HEP AĞLIYORSUNUZ,AĞLAMA DUVARI KUDUSTE,DİLEYENLER, LAİN YAHUDİLERE EŞLİK ETSİN.....ALLAH'A KULLUK ETMİYOR ZATEN % 99, GÖKTEN METEROIT YAĞMADIĞINA VE DEPREM OLMADIĞINA ŞÜKR EDİN...OTRUM BİTMİŞTİR.!!!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474