banner564

Lider Eğitim Merkezi öğrencileri Sokak Hayvanları için özel bir köşe hazırladı

Örnek davranış

Lider Eğitim Merkezi öğrencileri Sokak Hayvanları için özel bir köşe hazırladı
banner598

 Lider Eğitim Merkezi öğrencileri sokak hayvanlarının her daim yemek ve su ihtiyaçlarını sağlamak için eğitim merkezinin önünde özel bir köşe hazırladı. Öğrencilerin ve eğitim kurumunun gönüllü olarak sağladığı mamalar ve kaplar dün renkli etkinlikler ve oyunlarla kurum binasının önüne yerleştirildi.

Etkinliğe Milli Eğitim ve Kültür Eski Bakanı, Girne Milletvekili Dr. Özdemir Berova ve Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de katıldı. Ülkemizde eğitimcilerin bu gibi eğitici ve öğretici faaliyetler yapmasının gelecek nesillere değerler katmak adına çok önemli olduğunu dile getiren Berova, özellikle eğitimle ve gençlerle ilgili bu gibi sosyal sorumluluk projelerine her zaman katkı koymaktan mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi. Gündüz ise Lider Eğitim Merkezi direktörü Cemre Akar’ı bu örnek davranışından ötürü kutladı. Milletvekilleri de sokak hayvanları için bağışta bulunup, çocuklarla sohbet ettiler.

Lider Eğitim Merkezi Direktörü Cemre Akar ise konuşmasında şunları dile getirdi;

“Her çocuk bir değerdir ve dünyamızın geleceği, bugünün çocuklarında saklıdır. Aynen Nelson Mandela’nın dediği gibi eğitim, dünyayı değiştirebileceğimiz en güzlü araçtır. 
Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, eğitim sadece müfredatı öğretmek değil, kendini gerçekleştiren bireyler yetiştirebilmektir. İşte bu bağlamda 23 Nisan’a sayılı günler kala çocuklarımızın hem eğleneceği hem de öğreneceği bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu benim çok uzun zamandır arzuladığım bir projeydi. Çocuklarımız kendi getirdikleri mamalar ve kaplarla sokak hayvanları için eğitim merkezimizin önünde bir köşe hazırladı ve bundan böyle sokak hayvanlarının her daim beslenebileceği yemek ve su kapları eğitim merkezimizin önünde mevcut olacak. Bu etkinlikle çocuklarımıza hayvanları sevmeyi ve sokak hayvanlarını korumayı, birlikte aynı dünya üzerinde yaşadığımız tüm canlıların yaşamına saygı duymayı öğretmeği amaçladık. Ayrıca tüm yaş grupları arasında aynı konu üzerine İngilizce poster yarışması düzenledik. Poster yarışmasının sonuçları ise önümüzdeki hafta belli olacaktır.”
Akar sözlerini noktalarken, gönüllü vatandaşların her gün 10.00-20.00 saatleri arasında açık olan Lider Eğitim Merkezi’ne sokak hayvanları için mama bağışı yapabileceklerini hatırlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474