banner564

‘Aldandım  hakim Bey’

Çalışma izni ve Tabipler Birliği’nde kaydı olmadan Gazimağusa’da diş hekimliği yapan İranlı Majid Zoght Tavana,  klinik sahibi tarafından kandırıldığını savundu

‘Aldandım  hakim Bey’
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK


   Kuzey Kıbrıs’ta ciddi artışlar gösteren adli suçlara bir yenisi daha eklendi. Gazimağusa’nın “Kalliland” diye bilinen bölgesinde bir klinikte Tabibler Birliği’nden izinsiz olarak diş hekimliği yapan ve ihbar üzerine tutuklanan İran uyruklu Majid Zoght Tavana’nın bugüne kadar çok sayıda kişiye tedavi uyguladığı bildirildi.
    Mahkemeye çıkarılan Tavana’nın avukatı, müvekkilinin, klinik sahibi tarafından “Ben senin tüm izinlerini çıkaracağım, korkma hiçbir şey olmaz” denilerek kandırıldığını ileri sürdü.
Polisin, klinik sahibinden ifade alması bekleniyor.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Salih Fidan Ersan, 18 Ekim 2018 tarihinde, saat 17.00 sıralarında, Kalliland bölgesinde bulunan bir diş kliniğinde, İran uyruklu zanlı Majid Zoght Tavana’nın Tabibler Birliği’nden izin almadan çalıştığının tespit edildiğini söyledi. Zanlının, ülkemizde çalışma izni olmadığının da belirlendiğini aktaran Ersan, soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

“Müvekkilimi kandırdılar”

Zanlı avukatı talebe itiraz etmezken, zanlının, klinik sahibi tarafından, “senin tüm izinlerini ben çıkaracağım, korkma hiçbir şey olmayacak” denilerek kandırıldığını iddia etti. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının, 10 bin TL nakdi kefalet ödemesi şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473