banner564

Alkol delirtti!

Yolda yürüyen Ukraynalı kadını yere yatırıp, zorla tecavüzde bulunmakla suçlanan Abdullah Yasin Can’a ibret olsun diye 7 yıl hapislik verildi

Alkol delirtti!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK


   Gazimağusa’nın ‘aşıklar yolu’ olarak bilinen Erdoğan Acar caddesi üzerinde Ukrayna uyruklu kadına zorla tecavüz eden Abdullah Yasin Can dün Gazimağusa Ağır Ceza mahkemesinde yargılanarak mahkum edildi.
    İddia Makamı Baş savcılık adına meselenin olgularını mahkemeye aktaran Savcı Ahmet Özlemler, sanığın 25 Ekim 2014 tarihinde saat 20.30 raddelerinde Erdoğan Acar caddesinde aracı ile seyrettiği sırada, o esnada nişanlısının çalıştığı iş yerine gitmek üzere yolun kenarında yürüyen Ukrayna uyruklu isminin baş harfleri N.Y olan müştekinin yanına yaklaşarak, “arabaya gel” dediğini söyledi. 
   Ukrayna uyruklu müştekinin kabul etmemesi üzerine 4-5 kez ısrarlı şekilde sanığın müştekiyi arabaya çağırdığını anlatan Özlemler, müştekinin yine kabul etmediğini ve sanığın aracını park ederek, kadının yanına geldiğini ve parmaklarını vajinasına 4-5 defa sokmak sureti ile Ukrayna uyruklu N.Y’ye cinsel tecavüzde bulunduğunu söyledi. 

Yoldan geçenler kurtardı

   Müştekinin sanıktan kurtulmak için çığlık attığını ve uğraş verdiğini anlatan Özlemler, sanığın yoldan geçen araçları görmesi ile aracına binerek olay yerinden kaçtığını söyledi. 
   Müşteki kadının nişanlısını arayarak olayı aktardığını ve birlikte polise gittiklerini belirten Özlemler, sanığın olaydan birkaç gün sonra bir trafik kazasına karışması sonucu yakalandığını ifade etti.

Alkollüymüş, pişman olmuş!!!

   Mahkemeye sanık hakkında hafifletici nedenleri aktaran sanık avukatı, sanığın pişman olarak mahkemeden özür dilediğini ve olay esnasında alkol tesiri altında olduğunu söyleyerek, mahkemeden sanığa mülayim bir ceza vermesini talep etti
“Savunmasız kadına böyle bir saldırı asla kabul edilemez”
Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan heyet başkanı Kıdemli Yargıç Peri Hakkı, sanığı gerek kendi kabul beyanı gerekse İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi. Sanığın işlemiş olduğu suçun ömür boyu hapisliğe kadar varan cezalar öngördüğünü belirten Hakkı, bunun da konu suçun en ciddi ve en vahim suçlar arasında olduğunu gösterdiğini ifade etti. Cinsel suçların toplumda infiale yol açtığını vurgulayan Hakkı, korumasız bir kadına yönelik bu tür eylemlerin mahkemelerce asla hoş görülemeyeceğini belirtti. 
“Kadınları korumamız gerek”
Cinsel suçların toplumda her geçen gün arttığını belirten Hakkı, konu suçlara ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti. Bireylerin sokakta özgür, rahat ve tedirgin olmadan yürüyebilmelerinin gerektiğini söyleyen Hakkı, kadınların bu tür olaylardan korunması gerektiğini ve bu hususta da mahkemelerin üzerlerine düşen görevi yapmalarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. 
Sarhoş olması hafifletici neden sayılmaz
Sanık avukatının hafifletici nedenlerde belirttiği, sanığın olay esnasında alkol tesiri altında olmasına da değinen Hakkı, sanığın kendisinin neden olduğu bir sarhoşluk neticesinde böyle bir olayı gerçekleştirdiğini ve sarhoş olmasının hafifletici neden olarak kabul edilemeyeceğini söyledi. Sanık lehinde hafifletici nedenler olarak sadece sabıkasız olmasını ve suçunu kabul ederek adaleti erken tecellisine katkıda bulunması hususlarını dikkate aldıklarını belirten Hakkı, kamu yararı gereği sanığı 7 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.
Foto: Abdullah Yasin Can.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473