banner564

“Alo 123’e ihbar edin”

Lefke’deki etkinliğe katılan Bakan Ataoğlu, çevreyi kirletenler konusunda herkesten destek istedi

“Alo 123’e ihbar edin”
banner598
Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “çevre temizliği farkındalık etkinlikleri" kapsamında dün, Lefke’de çevre temizliği yapıldı.
Gemikonağı’ndaki LAÜ yolu bölgesinde yer alan etkinliğe, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bakanlık bürokratları, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Lefke bölgesi sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların katıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte, çöpler toplandı ve Çevre Koruma Dairesi yetkilileri tarafından bölgeye uyarıcı levhalar asıldı.
Temizlik etkinliğiyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Fikri Ataoğlu, her perşembe ülkenin değişik noktalarında eşzamanlı olarak çevre temizliği etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, amaçlarının çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak olduğuna vurgu yaptı.
“Sahiller, parklar, sokaklar caddeler kısacası doğadaki her şey bizlere sunulmuş birer nimettir. Bu yerlerin temizliğinden ve temiz kalmasından her birey sorumludur” diyen Ataoğlu, başlattıkları bu etkinliklerin örnek olmasını ve ülke geneline yayılmasını dileyerek, çevre konusunda herkesin aynı duyarlılık ve bilinçle hareket etmesine vesile olmak istediklerini kaydetti.
Ataoğlu, Çevre Dairesi tarafından kart verilecek çevre gönüllülerinin yapacağı ve ALO 123’e yapılacak ihbarların değerlendirileceğini ifade ederek, bu konuda caydırıcı olmak için ceza konusunun gündemde olduğunu, ancak herkesin aynı duyarlılığı göstermesi halinde buna gerek kalmayacağına dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474