banner564

Mağusa’da bir insanlık dramı

Emine Kıraçoğlu’nun 3 çocuğu ile birlikte yaşadığı baraka ev önceki gece çıkan yangında küle döndü

Mağusa’da bir  insanlık dramı
banner598
Gamze PİR BAYKUR
Gazimağusa’da önceki gece Emine Kıraçoğlu’nun evinde meydana gelen yangın, ülkedeki bir insanlık dramının da ortaya çıkmasına vesile oldu.
Maraş 2. Bölük Bölgesindeki evde mumdan dolayı çıkan yangında Emine Kıraçoğlu yaşları 6 ile 8 arasında değişen 3 çocuğuyla sokakta kaldı.
Emine Kıraçoğlu, 16 yıldır kaldıkları mahallede hiçbir baraka evin elektriği olmadığından dolayı mum ışığında yaşamaya mahkum olduklarını dile getirerek isyan etti ve “Devlet sesimizi duysun, bize sahip çıksın” dedi.

“Çocuklarımla yanacaktık…”
Yaşadığı baraka evi küle dönen Emine Kıraçoğlu, 16 yıldır aynı bölgede yaşadığını ve bu bölgede bulunan hiçbir baraka evin ne elektriğinin ne de suyunun olmadığını, devletin ise ilgilenmediğini savundu. Kıraçoğlu, önceki gece saat 01.00 sıralarında aydınlanmak için yaktıkları mumdan dolayı perdenin tutuştuğunu ve evlerinin bir anda alevler içinde kaldığını anlattı. 
Kıraçoğlu, yangının çıktığı sırada 3 çocuğuyla birlikte uyuduğunu ve dumandan dolayı uyandığını belirterek “Çocuklarımla yanacaktık. Kendimizi dışarı zor attık. Her şeyimiz yandı. Kıyafetlerimiz bile kalmadı” şeklinde konuştu. 

“Bir gün bu karanlığın içinde öleceğiz…”
Baraka evi yanan Emine Kıraçoğlu’nun kayınpederi Mehmet Alimer ise mum ışığında yaşadıklarını söyleyerek hiçbir güvencelerinin olmadığını dile getirdi. Bundan 4-5 yıl önce yine elektrik olmadığı için aynı mahallede yaşayan diğer çocuğunun da evinin yandığını ve torunlarının da yanarak yaralandığını söyleyen Alimer, “Şimdi de diğer 3 torunum yanıyordu” deditu. 
Alimer, “Biz de bu vatanın evladıyız. 30 ay boyunca bu vatan için dağlarda askerlik yaptık. Gurbet olduğumuz için devlet bize sahip çıkmıyor” diyerek tepki göstererek 16 yıldır çocukları ve torunlarıyla birlikte mum ışığında yaşamaya mahkum edildiklerini söyledi.    
Tek isteklerinin devlet tarafından kendilerine sahip çıkılması ve kendilerine 4 duvar bir ev yapıp insan gibi yaşamaları için doğru düzgün bir yer verilmesi olduğunu dile getiren Alimer, “Mum ışığında daha ne kadar yaşayacağız? Hiçbir güvencemiz yok. Bir gün bu karanlığın içinde biz de, çocuklarımız da, torunlarımız da öleceğiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474