banner564

Alpay Akaner  cezaevine gitti

Rögar çukurundan 260 gram uyuşturucuyu aldıkları esnada suçüstü yakalanan üç zanlıdan ikisi teminatla serbest kaldı

Alpay Akaner  cezaevine gitti
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde 12 Nisan 2019 tarihinde,  rögar çukurunda zula halinde bulunan 260 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi aldıkları esnada suçüstü tespit edilen Alpay Akaner, Hasan Sarı ve Çınar Çağlayan, hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Zanlılar dün teminat talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Zanlılardan Hasan Sarı ile Çınar Çağlayan kefaletle serbest bırakılırken, gündemde benzeri meseleleri bulunan Alpay Akaner hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Pusuya yakalandılar
Mahkemeye meseleyi anımsatan Narkotik Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, 12 Nisan 2019 tarihinde, Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde, rögar çukuru içerisinde uyuşturucu madde olduğuna dair bir bilgi aldıklarını ve bölgeye giderek yaptıkları kontrollerde 3 adet siyah poşet tespit ettiklerini söyledi. 
Bölgede pusu görevine başladıklarını belirten Yıldırım, zanlıların, saat 23.20’de kiralık bir araç ile geldiklerini ve Alpay Akaner’in araçtan inerek rögar çukurundaki uyuşturucu maddeyi aldığı esnada suçüstü yakaladığını ifade etti.  
Poşetlerde yapılan kontroller sonucunda 260 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini anlatan Yıldırım, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamladığını bildirdi. Yıldırım, zanlılardan Hasan Sarı ile Çınar Çağlayan’ın, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep ederken, gündemde benzer meseleleri olan ve suç işlemeye devam eden Alpay Akaner’in hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Mahkeme 10 bin nakit istedi
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlılar Hasan Sarı ile Çınar Çağlayan’ın 10’ar bin TL nakdi kefalet ödemeleri ve 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmeleri şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmalarına emir verdi.
 Alpay Akaner ise 45 günü geçemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474