banner564

Kader değil katliam

Direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçen Yasin Er’in yüz yüze çarpıştığı aracın sürücüsü Hilmi Çelebioğlu hayatını kaybetti; Sercan Hallaç ağır yaralandı

Kader değil katliam
banner598

Lefkoşa-Girne  anayolunda  yine facia

Ömer KADİROĞLU
   Rallicilerin sevilen isimlerinden 24 yaşındaki Hilmi Çelebioğlu’nun, hiçbir suçu olmadığı bir kazada hayatını kaybetmesi ülkede büyük üzüntü ve tepki yarattı. 
   Lefkoşa-Girne istikametinde seyreden Yasin Er isimli sürücü; direksiyon hâkimiyetini kaybedip iş aracıyla orta refüje çarparak, koruyucu bariyer olmaması yüzünden karşı şeride geçmesi sonucunda, normal yolunda seyreden Hilmi Çelebioğlu yönetimindeki araçla yüz yüze çarpıştı ve büyük bir felakete yol açtı. 
   Görenlere ‘Kader değil katliam’ dedirten feci kazada Merit Alsancak Yeşilova’nın genç oyuncusu 23 yaşındaki Sercan Hallaç da ağır yaralandı. Hallaç’ın, ameliyat sonrasında yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Karşı şeride geçerek kazaya neden olan Yasin Er ise ilk tedavisinin ardından polis tarafından gözaltına alındı.


Karşı şeride uçtu
Lefkoşa - Girne anayolunda Bulut İnşaat önlerinde meydana gelen kazada, Girne istikametine doğru seyreden Yasin Er yönetimindeki KS 824 plakalı araç orta refuje çarpıp karşı şeride geçerek normal yolunda seyreden Hilmi Çelebioğlu yönetimindeki HC 688 plakalı araçla çarpıştı. İki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu gerçekleşen kazada, her iki aracın sürücüleri Yasin Er ile Hilmi Çelebioğlu, KS 824 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Şahin Sevimli ve HC 688 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Sercan Hallaç ağır yaralandı.

Çelebioğlu kurtarılamadı
İtfaiye ve polis ekiplerinin çabaları ile ön kısımları tamamen ezilen araçlardan çıkarılan yaralılar Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hilmi Çelebioğlu, tüm uğraşlara rağmen kazadan 3 saat sonra yaşamını yitirdi.

Hallaç yoğun bakımda
Kazada ağır yaralanan genç futbolcu Hallaç ise ameliyat edildikten sonra yoğun bakım servisinde müşahede altına alındı. 
Şahin Sevimli’nin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, KS 824 plakalı araç sürücüsü Yasin Er de tedavisinin ardından gözaltına alındı.
Hakkında tutuklama emri çıkarılan sürücünün bugün Girne’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Yollar cana doymuyor
Elim kaza sonucu hayatını kaybeden 24 yaşındaki genç sporcunun ölümü sevenlerini yasa boğdu. Kuzey Kıbrıs, Türkiye ve Uluslararası ralli yarışmalarına katılan, dereceleri olan ralli pilotu Hilmi Çelebioğlu’nun bekâr olduğu öğrenildi.
Kazada yaralanan ve Çelebioğlu’nun yakın arkadaşı olan Merit Alsancak Yeşilova’nın genç oyuncusu Sercan Hallaç’ın da durumumun kritik olduğu kaydedildi.
Polisin soruşturması devam ederken, 2019 yılı Ocak ve Nisan ayları arasında kazada ölenlerin sayısı Çelebioğlu ile 9’a çıktı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473