banner564

Amaçları satmaktı

573 gram eroin tasarrufu suçundan yargılanan Esat Cabbar Gözalıcı’ya 7, Faruk Sayın’a 8 yıl hapislik verildi

Amaçları satmaktı
banner598

 Suna ERDEN

Güzelyurt’a bağlı Bostancı’da gerçekleştirilen operasyonda 573 gram eroinle yakalanan eski polis Faruk Sayın ile Esat Cabbar Gözalıcı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanarak mahkûm edilmelerinin ardından dün ceza kararı için tekrar mahkemeye getirildi. 573 gram eroin tasarrufu suçundan mahkûm edilen sanıklardan Esat Cabbar Gözalıcı 7 yıl,  Faruk Sayın ise 8 yıl hapis cezası aldı. Aynı suçtan mahkûm olan ancak farklı cezalar alan sanıklardan Esat Cabbar Gözalıcı’nın adaletin tecellisine katkı koymasının lehinde hafifletici etken olarak değerlendirildiği belirtildi. Sanıklar hakkında verilen kararı Yargıç Alev Ulunay açıkladı.
Ulunay, sanıkların 573 gram eroin tasarrufu suçundan yargılanarak mahkûm edildiklerini ifade etti. 

Suçlar aynı cezalar farklı
Sanıklara ceza verirken uyuşturucunun türünü, miktarını ve ne amaçla tasarufu edildiğini değerlendirdiklerini kaydeden Ulunay, eroin türünün en tehlikeli uyuşturuculardan biri olduğunu, miktarın birçok kişiyi zehirleyecek kadar fazla olduğunu, sanıkların ise verdikleri ifadeleri doğrultusunda ticari amaçlı tasaruf ettiklerinin belirlendiğini kaydetti. Bu husuların sanıklar aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini belirten Ulunay, uyuşturucu suçlarının yaygınlaşmış olmasının da etkenler arasında olduğunu kaydetti.
Ulunay, sanıklara ceza takdir ederken kamu menfaatinin ön planda tutulduğunu da söyledi. Ulunay, sanık Gözalıcı’nın iade verip suçunu kabul ettiğini, adaletin tecellisine yardım ettiğini, dava süresince de olumlu tavırlar sergilediğini kaydetti. Bu hususların ceza indiriminde sanık lehine değerlendirildiğini söyledi. Ulunay, sanık Sayın’ın ise mahkeme sürecinde olumsuz tutum sergilediğini ifade ederek, ceza verirken dikkata aldıklarını belirtti. Ulunay, sanık Gözalıcı’yı 7 yıl, sanık Sayın’ı ise 8 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473