banner564

Amro serbest kaldı

Uyuşturucu suçundan yargılanan Muhammed’e 18 ay hapislik verildi

Amro serbest kaldı
banner598
Çiğdem AYDIN

   Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde şüpheli araçta yapılan arama sonucu üzerlerinde uyuşturucu madde bulunan sanıklar Sudanlı Amro Muhammed Adam ile Libyalı Muhammed Tamer hakkındaki dava dün karara bağlandı.
   Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan uyuşturucu satışı yaptığına kanaat getirilen sanık Amro Muhammed Adam hapis cezasına çarptırılırken, uyuşturucu bağımlısı olan Muhammed Tamer’e ise bir şans verilerek Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanmasına fırsat verildi.

Satıcıya hapislik

   Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar'dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Meltem Dündar açıkladı. Yargıç Dündar, sanıkların işlediği suçlara göre ceza takdir ettiklerini belirterek sanık Amro Mohammed Adam'ın aleyhine getirilen 56 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alma, tasarruf ve 1 gram 382 miligram verme suçundan sanığa hapis cezası dışında bir ceza verilemeyeceğinin altını çizdi. 
   Yargıç, sanığın uyuşturucu maddeyi kullanmak için değil ticaretini yapmak için tasarruf etmesini de aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdikten sonra 18 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı. 
   Yargıç Dündar, sanık Tamer'i ise 6 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan yargılandığını ancak raporlarla uyuşturucu bağımlısı olduğunu ıspatladığını ifade etti. Yargıç, sanığın Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanması için şans tanıyarak 1 yıl süre ile tedavi edilmesine ve tedavi süresi sonucunda raporlarla birlikte mahkemede hazır olmasına emir verdiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2016, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474