banner564

Anadan onay çıktı

Anastasiadis ile görüşen Çipras, “Barbaros’un çekilmesi olumlu. Büyük olasılıkla müzakerelerin yeniden başlamasına imkan sağlayacak” dedi

Anadan onay çıktı
banner598
Resmi temaslarda bulunmak amacıyla dün sabah Atina’ya giden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.
Rum radyosunun haberine göre görüşmede, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır arasında enerji konusunda, yeni bir görüşme yapılmasına karar verildi.
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, üçlü görüşmenin en kısa zamanda Güney Lefkoşa’da yapılacağını ifade etti.
Çipras, bu girişimin, ülkeler arasındaki işbirliğine katkı sağlayacağını belirtti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise açıklamasında Kıbrıs Rum tarafının müzakere masasına geri gelmesi için önkoşulların yaratıldığını belirterek her iki hükümetin ortak görüşünün, Kıbrıs sorununa en kısa zamanda çözüm bulunması olduğunu ifade etti.
Anastasiadis, Kıbrıs sorununda bugün hakim olan kabul edilemez durumun nihai bir şekilde sonlandırılması gerektiğini belirtti.
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Anastasiadis’i Başbakanlık Konutu’nda karşılarken yaptığı açıklamada ise Barbaros gemisinin, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nden çekilmesini olumlu olarak nitelendirerek bunun, büyük olasılıkla, müzakerelerin yeniden başlamasına imkan sağlayacağını ifade etti.
Habere göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, temasları çerçevesinde dün Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un, onuruna vereceği öğle yemeğine katıldı.
Atina’da siyasi parti başkanları veya temsilcileri ile ayrı ayrı görüşmeler de yapacak olan Anastasiadis’e Atina ziyaretinde, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis de eşlik ediyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474