banner564

Analiz sonucu bekleniyor

Mağusa’da ele geçirilen bin adet Extacy hap, 294 adet cinsel gücü artırıcı jel, 100 gram kokain ile ilgili tutuklanan zanlılar cumaya kadar polis hücresinde kalacak

Analiz sonucu bekleniyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da, bir pastanenin tuvaletinde bulunan bin adet “extacy” hap, 100 gram “kokain” türü uyuşturucu ve 294 adet cinsel gücü artırıcı jel ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan zanlılar Duran Gül, Mustafa Baykara ve Ersin Dilmen, dün ek tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz  mahkemeye meseleyi anımsattı. Kavaz, 2 Haziran 2017 tarihinde, aldıkları bir ihbar ışığında bir pastaneye düzenledikleri operasyonda, pastanenin tuvaletinde, içerisinde 959 adet “extacy” türü uyuşturucu içeren hap ile 100 gram “kokain” türü uyuşturucu madde bulunan 2 poşet bulduklarını ve yapılan soruşturma neticesinde Duran Gül ile Mustafa Baykara isimli zanlıları tespit ettiklerini söyledi.

Tırda da uyuşturucu bulundu
   Konu zanlılardan yapılan soruşturmada, uyuşturucu maddeleri diğer zanlı Ersin Dilmen’in kendilerinin almaları üzere tuvalete bıkarıldığını belirlediklerini anlatan Kavaz, Dilmen’in de aynı gün Gazimağusa’da tespit edildiğini söyledi.
Kavaz, Dilmen’in kullanımındaki tırda yapılan aramada 99 adet extacy hap ile 294 adet cinsel gücü arttırıcı kamagra jel bulduklarını söyledi.

Soruşturma tamamlanmadı
Kavaz, zanlılardan Duran Gül’ün evinde yapılan aramada da 156 adet “extacy” türü uyuşturucu içeren hap, 1 buçuk gram “eroin” ile 3 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini belirtti.
Kavaz, uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na, konu maddelerin muhafaza edildiği poşetlerin ise parmak izi incelemesine gönderildiğini ancak sonuçların henüz ellerine ulaşmadığını ifade etti. Kavaz, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.
   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474