banner564

9 yıl ceza verildi

Girne’de birçok evden hırsızlık yapan ve çaldıkları malzemeleri satarak paraya çeviren Sedat Ersoy ve Mehmet Avcı hakkındaki karar açıklandı

9 yıl ceza verildi
banner598
Girne ve çevresinde 2016 yılı içerisinde birçok evden elektronik eşya, bilgisayar, telefon, ziynet eşyası çalıp çeşitli işyerlerine sattıkları tespit edilerek tutuklanan 5 kişilik çeteden cezaevinde tutuklu bulunan Sedat Ersoy ile Mehmet Avcı hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar hapse mahkûm edildi. Ağır ceza heyeti, sanık Sedat Ersoy’u 5 yıl sanık Mehmet Avcı’yı ise 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. 
Sanıklar hakkında verilen kararda, sanıkları Girne-Lapta bölgelerinde 2016 yılı içerisinde 12’yi aşkın evden hırsızlık yaptıkları, çaldıkları eşyaları başka şahıslara sattıkları belirtildi. 
Sanıkların Şubat ayı içerisinde tutuklandıkları, soruşturmanın ardından suçla bağlantılı 3 kişinin teminatla serbest kaldığı, sanık Ersoy ile Avcı’nın ise tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildiği kaydedildi. 
Hırsızlık, ev açma ve kasti hasar suçlarından yargılanan sanıkların işlediği suçların ciddi suçlar olduğunu belirten heyet, bu tür suçların giderek yaygınlaştığını belirtti. 
Heyet, sanıkları yargılandıkları davalardan suçlu bularak hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. Heyet, sanık Sedat Ersoy’u 5 yıl sanık Mehmet Avcı’yı ise 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473