banner564

Anastasiadis Davos’a gidecek

Anastasiadis’in, görüşmeler konusunda atak bir politika izleyeceği ve Türk basınına bu konuda açıklamalarda bulunacağı bildirildi

Anastasiadis Davos’a gidecek
banner598
   Politis gazetesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin raporu sonrasında Rum tarafının “karşı atak” çerçevesinde girişim yapacağını yazdı.
   Gazete, Anastasiadis’in Davos’a gitme kararının yanı sıra Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in Brüksel’e giderek, aralarında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilci Federica Mogherini’nin de bulunduğu birçok yetkiliyle görüşmesinin öngörüldüğünü belirtti.
   Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis’in de bir dizi temaslar başlattığını hatırlatan gazete, Almanya’da temaslarda bulunan Mavroyannis’in Hollanda ve ABD’de de temaslarını sürdüreceğini vurguladı.
   Gazete, Rum hükümetinin, Türkiye aleyhine yürütülecek cesur bir tutumun yeterli olmadığı ve Kıbrıs Rum tarafının tezlerinin Kıbrıs Türk toplumunda daha iyi anlaşılabilmesi gerektiğini anladığını belirterek, bu çerçevede Anastasiadis’in yarın yaklaşık 40 Kıbrıslı Türk ve Türk basın mensubuna yönelik basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473