banner564

‘Ara’ tatil

Dövizdeki yükselişe rağmen Dubai turları büyük ilgi görüyor

‘Ara’ tatil
banner598
Züleyha KARAMAN
   Okulların yarıyıl tatiline hazırlandığı şu günlerde, çocuklarıyla gezi planı yapan aileler, ağırlıklı olarak İstanbul, Uludağ ve Kartalkaya’nın yanı sıra Dubai’yi tercih ediyor.
   Dövizdeki hızlı yükselişe rağmen Dubai turlarına büyük ilgi olduğunu belirten seyahat acenteleri, 3 gecelik paket için en düşük ücretin 449 Euro olduğunu ifade ediyor. Diyalog’a konuşan bir acente yetkilisi “sadece bizim rezervasyon yaptığımız 100’den fazla aile var” dedi.
    Dubai fiyuatlarının tercihe göre arttığını belirten acente yetkilisi “azınlıkta olsa bile 3-4 bin Euro’luk seçeneklere başvuranlar da oluyor” dedi.
   Şubat tatili için en çok Uludağ ve İstanbul’un tercih edildiği belirtilirken, Kartalkaya kayıtlarının dolduğu öğrenildi. En ucuz İstanbul turu 500 TL, Uludağ ise bin 150 TL olarak belirlendi.

Polatkan:Dubai’ye büyük ilgi var
   Polatkan Turizm direktörlerinden Sibel Polatkan, şubat ayında sıcak yerleri tercih eden vatandaşların Dubai turlarına, kış turizmi ile ilgilenenlerin ise ağırlıklı olarak Bolu Kartalkaya ve Uludağ için başvurduğunu söyledi.
   Çocuklu ailelerin ağırlıklı olarak İstanbul’u tercih ettiğini anlatan Sibel Polatkan, 31 ocak-15 şubat tarihlerini kapsayan İstanbul turlarının 2 veya 3 günlük, kişi başıen az 500 Türk lirası olduğunu belirti.
Dubai paketlerinin 499 Euro’dan başladığını ve bu rakamın uçak bileti,transfer, otel ücretini, kapsadığını ifade eden Sibel Polatkan, “şu ana kadar yaklaşık 100 ailenin de Dubai’yi tercih ettiğini” söyledi.
   Polatkan Turizm Genel Müdürü Okay Polatkan da, okulların yarıyıl tatilinde, Türkiye’de kayak merkezlerinin tercih edildiğine dikkat çekti. Polatkan, turlarda 5 ve 7 gecelik konaklama paketleri olduğunu, Kartalkaya ve Uludağ’da 5 gece konaklamanın uçak ve transferler dahil bin 500 Dumanbet TL olduğunu belirtti.
   Türkiye dışında ise, daha sıcak olduğu için Dubai paketlerinin öne çıktığını ifade eden  Okay Platkan, dövizdeki yükselmenin, Türkiye dışındaki yurtdışı paket satışlarını geçen yıla göre yüzde 30 düşürdüğünü söyledi.

İstanbul’a akın var
   Sayar Turizm görevlisi Özlem Tanrıver, şubat tatili süresince en çok İstanbul ve Uludağ paketlerinin ilgi gördüğü belirtti. Tanrıver, “6-9 Şubat arası İstanbul turlarına yoğun ilgi var.  9-13 Şubat tarihlerinde de Uludağ turları oldukça ilgi görüyor” dedi.
   Ulaşım kolaylığı nedeniyle İstanbul ve Uludağ turlarının ön planda olduğunu ifade eden Tanrıverdi, İstanbul paket fiyatının kişi başı 639 TL, Uludağ turlarının isebin 159 TL olduğunu kaydetti.
   İç turizmde, Merit Grubu’nun uyguladığı 5 gece kal, 4 gece öde progamının da ilgi gördüğünü anlatan Özlem Tanrıverdi, “Şubat tatili kapsamında turlara gösterilen ilgi geçen yıla göre kıyaslarsak, bu yıl ilgi daha fazla. Şuana kadar rezervasyonlarda yüzde 50 artış var” dedi.

Çocuklara tatil hediyesi
   Kösezade Turizm Yurtdışı Turlar Satış Müdürü Cenk Şen de, dövizdeki artışa rağmen, çocuklarına tatil sözü veren ailelerin, Türkiye dışında Dubai’yi tercih ettiklerini söyledi. Şubat tatilinde, Türkiye’de Uludağ ve İstanbul turlarının büyük ilgi gördüğünü belirten Şen, turların 9-13 Şubat tarihleri arasında yoğunlaştığını, Türkiye dışında ise en çok Dubai’nin  tercih edildiğini söyledi.
    Avrupa’nın soğuk olmasından dolayı, vatandaşların daha sıcak yerleri tercih ettiğine işaret eden Şen, bu noktada Dubai’nin öne çıktığını ifade etti.
   Uludağ’da  4 gece 5 günden oluşan paketin bin 150 TL, İstanbul’da 3 gece 4 gün konaklama paketinin  640 TL’den başladığını anlatan Şen, Dubai’de 3 gece 4 gün olan paketlerin ise 449 Euro’dan başladığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 02:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474