banner564

Çatışma şiddetleniyor

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Ukrayna'da siyasi çözüm çağrısında bulundu

Çatışma şiddetleniyor
banner598

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna'daki çatışmalarla ilgili hükümete ve muhalefete ciddi adımlar atma çağrısında bulundu. 

Berlin'de düzenlenen Sosyal Demokrat Parti Kongresi'nde (SPD) açıklamada bulunan Steinmeier,Ukrayna'daki çatışmaların şiddetle çözülemeyeceğini belirtti. Steinmeier, "İnanıyorum ki durum zor olsa da siyasi bir çözüm için son fırsat tükenmiş değildir" ifadesini kullanarak, siyasi çözümün aranması gerektiğini vurguladı. 

Son zamanlarda kısıtlamalarla ilgili çıkan kararnameleri eleştiren Steinmeier, partilerin ve kişiler için kısıtlama getiren yasaların masaya koyulup tartışılması gerektiğini vurguladı. 

Steinmeier, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Janukowitschin muhalefete yaptığı teklife değinerek, siyasi liderlerin ne kadar ciddi olduklarını bundan sonra göstermeleri gerektiğini belirtti.

Steinmeier, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Jojobet Temsilcisi Catherine Ashton ile bu konuda yakın temaslarda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473