banner564

Aranan bir kişi hala bulunamadı

Bedi’s Piknik Alanında narkotiğin pususu sonucu ele geçirilen 30 gram uyuşturucu madde ile yakalanan zanlıların tutukluluk süresi yeniden uzatıldı

Aranan bir kişi  hala bulunamadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekiplerinin 10 Ekim 2017 tarihinde,  Bedi’s Piknik Alanında ele geçirdiği 30 gram uyuşturucu ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Uyuşturucu maddeyi aldığı esnada suçüstü yakalandığı ileri sürülen Ahmet Yüksel ile onu bölgeye getiren Erhan Gür, dün yeniden tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi anımsatan  Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, 10 Ekim 2017 tarihinde aldıkları bir ihbarda, Gazimağusa’da, Bedi’s bölgesinde, bir poşet içerisinde zulalanmış halde 30 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını anlattı.
Derman, bölgede pusu görevine başlamalarından yaklaşık 5 saat sonra zanlı 1 Ahmet Yüksel ile Zanlı 2 Erhan Gür’ün bölgeye geldiğini söyledi.
Araçta yolcu olarak bulunan zanlı 1 Ahmet Yüksel’in, araçtan inip içerisinde uyuşturucu bulunan poşetlerin yanına giderek konu uyuşturucu maddeleri tasarrufuna aldığı esnada suçüstü tespit edilerek gözaltına alındığını anlatan Derman, araç sürücüsü olan  zanlı 2 Erhan Gür’ün ise polisin dur ihtarına uymayarak kaçtığını, ancak takip sonucu Bedi’s çemberinde yakalanarak gözaltına alındığını söyledi.

Bir kişinin ismini verdi
Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanamadığına işaret eden Derman, parmak izi sonuçları ile uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin analiz sonuçlarının ellerine ulaşmadığını söyledi. Zanlı 1 Ahmet Yüksel’in dün itibarı ile gönüllü ifade vererek mesele ile ilgili bir şahsın adını daha kendilerine söylediğini belirten Derman, yeni gelişme ışığında mahkemeden ek sürs talep etti.

Tutukluluk tahkikat amaçlı verilir
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, kişi özgürlüklerinin anayasa tarafından güvence altına alındığına özellikle vurgu yaparak, kişi hakkında talep edilen tutukluluk emrinin,  mahkemeler tarafından sadece tahkikat amaçlı verildiğini ve verilen sürelin verimli kullanılmasının elzem olduğuna dikkat çekti.
Asafoğulları, huzurundaki meselede, sadece yeni gelişme olması nedeni ile tutukluluk talebini uygun görerek zanlıların bir gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474