banner564

Arasta sakindi

Bayramda turist gelir umuduyla dükkanını açan esnaf, istediği satışı yapamadı

Arasta sakindi
banner598

 Melin DOBRAN

Tarihi Arasta çarşısında dükkân işleten esnafın bir kısmı bayramda dükkânı kapatırken, bir kısmı da açık tuttu. Yerli halkın çarşıya pek uğramadığını ifade eden esnaf, turistlerin tek tük alışveriş yaptığını söyledi. Esnaf, belki satış olur umuduyla bayramda dükkanını açtığını ama umduğu satışı yapamadığını ifade etti.
Gazetemize konuşan esnaf, “Son zamanlarda ne bayram ne de satış kaldı. Piyasada yerli halk yok. Kıyafet almak artık 2. Planda kaldı” dedi.

Esnaf ne dedi..??

Mehmet Başsın: Biz bayramın ilk günü de dükkânımızı açtık, 2. Gün de. Evde boş boş oturacağımıza gelip dükkânı açalım dedik. Tek tük satış oldu. Zaten gelen turistler bir iki parça bir şey aldı. Geçmiş bayramlarda dükkânı açmazdık. Genelde yabancı uyruklu vatandaşlar bizi destekliyor. Yerli halkımız pek uğramaz.

Cemal Gülercan: Arife günü açıktık. Bayramın 1. Günü dükkânı kapattık, 2 gün yeniden açtık. Uğrayan müşteriler genelde yabancıdır, turisttir. Dükkânı yaklaşık 8 ay önce açtık. Gündüzleri daha çok yabancı müşteriler geliyor. Geceleri ise yerli halk. Çarşıda dolaşan bir kalabalık var bunun satışlara da yansımasını istiyoruz.

Selver Kaya: Dükkânımız arife gün sabahtan akşama kadar açıktı. 1. Gün de 2. Gün de açıktık. İş yok belki satış olur umut ediyorduk. Piyasada yerli halk yok, turist de çok alışveriş yapmıyor. Geçmiş bayramlarda açtık ama son 5 yıldan beridir bayram ve satış diye bir şey kalmadı. Ülkedeki ekonomik sebepten dolayı kıyafet ihtiyacı ikinci planda kalıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474