banner564

Arter: “Bağımsız kalacağım”

Görevdeki ilk 100 gününü değerlendiren Arter, herhangi bir partiye katılıp katılmayacağı yönündeki soruya net cevap verdi:

Arter: “Bağımsız kalacağım”
banner598
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, “Değişen Gelişen Gazimağusa Yolunda İlk 100 Gün” başlıklı basın toplantısıyla 100 günde gerçekleştirdiği ve başlattığı projeleri anlattı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İsmail Arter, yönetici olarak görevlerinin sorunları anlatmak ve arkasına sığınmak değil, sorunları çözerek halka yaşanabilir, modern bir Gazimağusa sunmak olduğunu ifade etti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediyenin 2010 yılından itibaren tahsili gecikmiş alacak miktarlarının sürekli arttığını belirterek, tahsilattaki sıkıntının mali sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Arter, Eylül ayı itibarıyla belediyenin 13 milyon 380 bin TL borcuna karşılık 24 milyon 153 bin TL alacağı bulunduğunu açıklayarak, alacakların tahsili için yeniden borç yapılandırılması çalışması yapıldığını kaydetti. 
Arter, Gazimağusa Belediyesi’nde yer alan basın toplantısında bir soru üzerine, herhangi bir siyasi partiye katılmayı düşünmediğini belirterek, “bağımsız kalmak tercihimdir” dedi. Arter, halkın 4 yıl için kendisine layık gördüğü görevi belediye meclis üyesi ve belediye çalışanlarıyla birlikte layıkıyla yerine getireceklerini söyledi. Görevi devraldığındaki Gazimağusa Belediyesi’nin teknik, idari, mali ve siyasi yönden durumunu özetleyen Arter, henüz tamamlanmamış olan Atık Su Kanalizasyon Projesi’nin teknik açıdan sıkıntılar içerdiğini, projenin esas amacı olan kötü kokuları giderme ve atık suyun arıtma tesisine ulaştırılması işlevini tam olarak yerine getiremediğini kaydetti.
Arter, projeyi finanse eden AB ile yüklenici firma arasında işin sonlanması noktasında sıkıntı yaşandığını, işin yargıya intikal ettiğini, projenin teknik anlamda sıkıntılar içerdiğini söyledi. Arter, Atık Su Kanalizasyon Projesi’nin tamamlanamamış olmasının diğer projelerin de başlamasını olumsuz etkilediğini kaydetti. Arter, seçimlerin geride kaldığının bilinciyle tüm belediye çalışanları arasında ayrım yapmayan bir yönetim oluşturduklarını, çalışanlara da kendi iş alanlarında görevlerini sürdürürken siyasetten uzak uygulamalar yapmaları konusunda uyarılar yapıldığını, tedbirler alındığını kaydetti.

Mağusa gelişim akademisi 
Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ile ilgili bir düzenlemeye gittiklerini kaydeden Arter, dernek olarak kurulan ve belediyenin katkıları ile çeşitli alanlarda faaliyet gösteren MAGEM’in mevcut yapısıyla devam etmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle MAGEM’in kullandığı ve belediyeye ait olan binaların belediye görevlileri tarafından yönetilecek olan Mağusa Gelişim Akademisi’ne tahsis edildiğini kaydetti. Arter, Mağusa Gelişim Akademisi’nin MAGEM’in yürüttüğü faaliyetlerin yanı sıra birçok faklı alanda açılacak kurslarla halka hizmet vereceğini ifade etti.

“Hayvan barınağı inşaatı süratle devam ediyor”
Sokak hayvanlarının barınma ve beslenme sorunlarına çözüm bulmak amacıyla hayvan barınağı inşaatının, proje çerçevesinde süratle devam ettiğini vurgulayan Arter, her aşamada hayvanseverlerle ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerini dikkate alarak projenin hayata geçirileceğini söyledi. 
Arter, her geçen gün başıboş hayvan sayısının hızla arttığını, bugün için bu rakamın 500 olduğunu kaydetti.


“Artık hisarlara pankart asılmıyor”
Belediye olarak eski eserleri koruduklarını söyleyen Arter, bu çerçevede Anıt çemberinde, hisarlar üzerine pankart ve afiş asılması uygulamasına son vererek tarihi dokuyu koruduklarını anlattı.

Perşembe Pazarı’nın üstü kapanıyor
Perşembe Pazarı’nın yeniden düzenlenerek üzerinin kapatılmasını içeren proje hazırlandığını kaydeden Arter, projenin uygulanmasına yakında başlanacağını ifade etti. Akyar Sınır Kapısı Düzenleme Projesi ile Çanakkale Şehitlik Bölgesi Düzenleme Projesi’ni başlattıklarını kaydeden Arter, Suriçi Düzenleme Projesi kapsamında Othello Park Projesi’nin süratle devam ettiğini, Bandabulya’nın Mağusa Kültür Sanat Merkezi olarak düzenleme projeleri başlatıldığını, DAÜ ile işbirliği içerisinde öğrenci etkinliklerinin Suriçi’ne taşındığını aktardı.

Tramvay projesi üzerinde çalışılıyor
Gazimağusa Belediye Başkanı Arter, Glapsides Projesi ile Tramvay Projesi’nin üzerinde çalıştıklarını belirterek, Tramvay Projesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapıldığını, Büyükşehir Belediyesi’nden teknik bir ekibin KKTC’ye gelerek çalışma yapacağını söyledi.

“İstihdam edilen işçi sayısı 29”
Arter bir başka soru üzerine, seçimden bugüne kadar ihtiyaç üzerine Glapsides Plajı’nda çalışmak üzere mevsimlik işçi alındığını, bunların sayısının da sadece 29 olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473