banner564

6 ay OK

2008’de 68 gram Hintkeneviri ile yakalandıktan sonra Rum kesimine, oradan da İngiltere’ye kaçan Mustafa Dorman, 6 yıl sonra adaya dönerek adalete sığındı:

6 ay OK
banner598
Zorkun TAŞER
Mustafa Dorman’nın Lefkoşa’daki evinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri 2008 yılında yaptığı aramada 68 gram Hintkeneviri ele geçirmişti. Operasyon esnasında evde olmayan Dorman, polisin baskın yaptığını öğrenince  önce Güney Kıbrıs’a ardından da  İngiltere’ye kaçıp  6 yıl orda kalmıştı.  2013’te   KKTC’ye dönen Dorman, Ercan Havalimanı’nda gözaltına alınmış hakkındaki dava süreci de başlatılmıştı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu madde tasarrufu ve alma suçlarından yargılanan sanık Dorman, hakkındaki dava dün karara bağlandı.
Başkan Ömer Güran Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet sanığı hapis cezası ile cezalandırdı. Heyetin oy birliği ile aldığı kararda, yargılanmak amacı ile KKTC’ye geri dönen sanığın ifadesinde uyuşturucu maddeyi Murat Şatıroğlu’nun saklaması için kendisine verdiğini, 5 gram uyuşturucuyu ise içmek için aldığını itiraf ettiği belirtildi. Aranan şahıs olan sanığın 2008 yılında Güney Kıbrıs’a oradan da İngiltere’ye gittiği ancak  2013 yılında geri döndüğü vurgulandı. Sanık aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunduğu ve hapse mahkûm edildiği belirtilirken, verilen hapis cezası süresinin 6 ay olduğu açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473