banner564

Siber: Krizler masada çözülür

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, eğer bir kriz varsa, bu krizin çözüm yerinin masa olduğunu vurgulayarak, krizlerin masalarda çözüleceğini vurguladı.

Siber: Krizler masada çözülür
banner598
 Siber, masadan kaçarak çözüm arama yollarının krizi derinleştireceğini ifade ederek, her iki toplumun yapacağı olumsuz açıklamaların ortamı daha da gerebileceğine, toplumları çözümden, barıştan uzaklaştırabileceğine dikkat çekti.  Siber, “Biz bu krizin bir an önce son bulmasını, BM’nin aktif rol oynamasını ve tekrar masaya dönülmesini arzu ediyoruz” dedi.
Siber, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Meclis’te Kıbrıs konusunda yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından BRT’ye değerlendirmelerde bulundu.
Siber, bilgilendirme toplantısının daha önce olacağını anımsatarak, toplantının ancak Cumhurbaşkanı’nın New York dönüşüne ve görüşmelerin koptuğu bir döneme rast geldiğini anlattı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs konusundaki süreci anlattığını ve milletvekillerinin sorularını cevapladığını ifade eden Siber, bu tür toplantıların daha sık olması gerektiğini ve bunu talep edeceklerini söyledi. Sibel Siber “Kıbrıs konusu bizim büyük bir sorunumuzdur. 50 yıllık bir sorundur ve bu sorunun uzamasından hepimizin ortak düşüncesi negatif etkisinin daha çok bizim toplumumuzda olduğudur. Bu sorunun çözülmesini arzu etmekteyiz ama ne yazık ki son yaşan gelişmelerin yarattığı kriz ve bu krizin çözümünün masadan kaçarak aranması hepimize çok olumsuz yansıdı” dedi. Dünyada, özellikle yakın çevrede yaşanan savaşların her gün basına yansıyan üzücü olayların, bir uyuşmazlığın savaşla sonuçlanması olduğunu ifade eden Siber, uyuşmazlıkların savaşla çözümlenmesinin trajedi olduğunu ve bir uyuşmazlıkta olumlu bir sonuç arzu ediliyorsa bunun yerinin görüşme masa olduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473