banner564

Asena süre istedi

TDP’nin, TKP yeni Güçler aleyhindeki ara emri başvurusuna ilişkin duruşma 9 Haziran’a ertelendi

Asena süre istedi
banner598
 Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) aleyhindeki ara emri başvurusuna ilişkin duruşmanın ardından mahkeme önünde basına açıklamada bulundu.
   TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen davada avukatları Mustafa Asena’nın savunma için süre istediğini, bunun üzerine davanın 9 Haziran’a ertelendiğini belirtti.
   Toplumcu Demokrasi Partisi’nin ara emri başvurusunda, Mehmet Çakıcı’nın, TDP’den istifa ettikten sonra bağımsız kalması gerektiği halde TKP Yeni Güçleri kurarak, üyesi ve başkanı olduğu, Siyasal Partiler Yasası’na göre bunu yapamayacağı belirtilerek, engellenmesi talep ediliyor.
Mehmet Çakıcı, talan ve hırsızlığın yaşandığı bir dönemden geçildiğini ileri sürerek, bunları eleştirmesi gerekenlerin kendilerini susturmaya çalıştığını savundu.
    Çakıcı, bazı kesimlerin Meclis’te ve dışarıda konuşmasını istemediklerini, bu nedenle dava dosyalandığını söyleyerek, “Siyasi Partiler Yasası’nın arkasına saklanarak benim Meclis’te konuşmamı ve partimi temsil etmemi istemiyorlar” dedi.
   Çakıcı, “Ben konuştukça TDP oy kaybediyor. Bu nedenle susmamı istiyorlar. Anayasa kişilerin parti kurma ve üye olma hakkını güvenceye alır. Biz Kıbrıs Türk halkının temsilcisiyiz” diye konuştu.

Adem: Bizi yolumuzdan kimse çeviremez
   TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem de, “Bizi yolumuzdan kimse geri çeviremez” dedi. Adem, Anayasa’nın kendilerini koruduğunu, emekçi halkın sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Asena: Yasalara uygun olan kimseyi durduramaz
   TKP Yeni Güçler avukatı Mustafa Asena da, talep edilen ara emrinin bugün alınmadığını mahkemenin savunma için süre vererek, davayı ertelediğini söyledi.
   Asena, “Mahkemeler yapılan gayrı yasal uygulamalara dur der. Yasalara uygun olan kimseyi durdurmaz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474