banner564

Aşırı milliyetçilik tartışıldı

AKPA toplantılarında Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen Çağlar ve Özcenk de katılıyor

Aşırı milliyetçilik tartışıldı
banner598

Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen CTP Milletvekili Mehmet Çağlar ve UBP Milletvekili Erdal Özcenk, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere Strazburg'da bulunuyor. AKPA daimi komite toplantılarına ve partilerinin üyesi bulundukları siyasi grup toplantılarına da katılan milletvekilleri, ayrıca Avrupa Konseyi üye ülkelerini temsilen Genel Kurula katılan milletvekilleriyle temaslarda bulunuyor. Çağlar ve Özcenk’in temasları 13 Ekim’e kadar sürecek.

KKTC Strazburg Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk günkü genel kurul toplantısında söz alan CTP Milletvekili Çağlar, genel kurula hitap eden ve Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığını yürüten Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek'e şu soruyu yöneltti:
"Bir taraftan Avrupa Konseyi'ne üye ülkeler tarafından demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi değerler çerçevesinde kenetli bir duruş sergilerken; diğer taraftan başta siyasi, kültürel ve ekonomik alanlar olmak üzere hemen her alanda Avrupa'yı birleştirme projesi on yıllardır devam ettirilirken bazı Avrupa ülkelerinde milliyetçilik ve ayrılıkçılık gibi aşırı akımların giderek arttığı gözlemlenmektedir. Sizce Avrupa ülkeleri olarak nerede hata yapıyoruz ve bu gibi aşırı akımlara karşı nasıl bir tutum sergileyerek önlem almalıyız?" 

Zaoralek: Endişe verici
Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek, aşırıcı akımların zemin kazanmakta olmasının ve aşırı sağ partilerin yükselişte olmasının endişe verici olduğunu ifade etti.
Zaoralek, bu akımlara karşı mücadelede demokratik değerler bütününün içselleştirilmesi için gerek siyasi partilere gerekse sivil toplum örgütlerine görevler düştüğünü ve Avrupa Konseyi'nin de bu alandaki çalışmalarını devam ettirmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474