banner564

Aşkı için İvan oldu

Niğdeli Ramazan, gönlünü kaptırdığı kız arkadaşını görmek için sahte kimlikle Güney Kıbrıs’a gitmek istedi, Lokmacı’yı geçemedi

Aşkı için İvan oldu
banner598
Türkiye’den KKTC’ye kısa bir süre önce gelen Ramazan Akça, sahte Bulgaristan kimlik ve pasaportu ile Güney Kıbrıs’a geçmek isterken sınır kapısında yakalandı. Lokmacı sınır kapısında gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Türkiye’nin Niğde ilinden 20 Ağustos tarihinde ülkeye geldiği öğrenilen zanlıya başka şahısların sahte belge edinmesi için yardım ettiği öne sürüldü. Zanlının Güney Kıbrıs’ta yaşayan kız arkadaşının yanına gitmek için bu yola başvurduğu öğrenildi.

Lokmacı’dan geçmeye çalıştı
Zanlı Ramazan Akça’nın, 21 Ağustos saat 11.30 sıralarında Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan, üzerinde kendi resmi bulunan İvan Vasilev adına düzenlenmiş Bulgaristan pasaportu ve kimliği ile Güney Kıbrıs’a gitmek isterken tespit edildiği açıklandı. Polis, gözaltına alınan zanlı hakkında soruşturma başlattıklarını ifade ederek, ele geçirilen kimlik ve pasaportun zanlı tarafından Türkiye’den getirildiğini belirlediklerini açıkladı. Pasaportun sahte olup olmadığı ile ilgili inceleme başlattıklarını kaydeden polis, zanlıya yardım eden başka şahıslar olduğuna dair şüpheleri olduğunu ifade etti. Polis yürütülen soruşturma aşamasında zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak
Mahkeme hakkında  “Sahte evrak düzenleme”, sahte evrakı tedavüle sürme” ve “başkasının kimliğine bürünme” suçlarından soruşturma yürütülen zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473