banner564

Asla olmaz

Diyalog’a konuşan Rum İçişleri Bakanı Socrates Hasikos, sınırların kapanacağı iddialarına kesin yanıt verdi

Asla olmaz
banner598
Raif DOĞRU
   Türk savaş gemilerinin, güneydeki doğal gaz arama çalışmalarını denetlemesi sonrasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in müzakere masasından çekilmesi ‘sınırların kapanacağı’ iddiasını da gündeme getirdi.
   Bazı Rum gazetelerinde yer alan bu yöndeki iddiaların Türk basınına da yansıması üzerine Rum İçişleri Bakanı Socrates Hasikos’la görüşen Diyalog muhabiri, ‘sınırların kapanma olasılığıyla’ ilgili görüşlerini sordu. Hasikos, kesin bir dille “Kıbrıs Cumhuriyeti AB üyesidir ve böyle birşey asla olmaz” dedi.
   Sınırların kapanması diye bir gündem maddelerinin olmadığını belirten Hasikos, Kıbrıslı Türklerin, bu konuda spekülasyon yapanlara inanmamasını istedi.
   Hasikos “son günlerde meydana gelen kriz nedeniyle Kıbrıslı Türklerin Güney kıbrıs’ta dolaşmalarının güvenlik açısından bir endişe yaratmayacağını söyleyebilir misiniz” sorusuna “değişen hiçbir şey yoktur. Kıbrıslı Türkler, devletin kontrolündeki bölgede diledikleri gibi seyahat edebilirler. Herhangi bir güvenlik sorunları da olmaz”yanıtını verdi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473