banner564

Atakan: Gelişmelerden memnunuz

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (HAVA-SEN) Başkanı Buran Atakan, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın Cyprus Airport Services (CAS) konusunda yaptığı temaslardan ve sağlanan gelişmelerden memnun olduklarını söyledi.

Atakan: Gelişmelerden memnunuz
banner598
Atakan, çalışanların biraz daha sabırlı olmasını isteyerek “Bir daha sorun yaşamamak için ağırlığımızı koyuyoruz ve bu konuda protokol de yapacağız” dedi.
TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Atakan, dün itibarıyla 168 CAS personelinden 102’sinin yeniden çalışma isteğiyle başvurduğunu, KTHY mağduru olan personeli de göz önünde bulundurunca, üçüncü kez iş sorunu yaşayanlar olduğunu hatırlattı. Sigortadan işsizlik parası almak üzere şirketten ilişki kesme belgesi alanlardan bazılarının, durumun netleşmesini beklediğini kaydeden Buran Atakan, en kötü ihtimalle asgari ücretle çalışmaya başlanılacağını belirtti.

“Bu işi yapabilecek bilgi ve beceriye sahibiz”
Atakan, Bakanlar Kurulu’nun Ercan Havalimanı’ndaki yer hizmetleriyle ilgili kararnamesinin ardından Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın İstanbul’a giderek yaptığı görüşmelerde sağladığı gelişmelerin çok güzel olduğunu ifade ederek, “Bir kurumumuza sahip çıkılıyor. Hükümetin iki kanadının kararlılığı da memnuniyet verici. Teşekkür ederiz. CAS’ın Ercan’da olması şarttır. Biz Kıbrıslı Türkler bu işi yapabilecek bilgi ve beceriye sahibiz. En iyi hizmeti vermede iddialıyız” dedi.  Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, Ercan’daki yer hizmetlerinin yüzde 60’ının CAS tarafından verilmesiyle 110 çalışanın işbaşı yapacağını; geri kalan arkadaşlarına da devlet güvencesi verilmesinde, devletin başka birimlerinde istihdam edilmelerinde ısrarlı olduklarını söyledi.
Atakan, Türk Hava Yolları’nın en güvenli havayolu şirketi seçildiğine de işaret ederek, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın THY ile yaptığı görüşmede aldığı sonuca memnuniyet belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474