banner564

İşbirliği gelişmeli

TISİAD heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ekonomilerde üretilen malların pazarlanmasının önemli olduğunu vurguladı

İşbirliği gelişmeli
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Derneğin KKTC temsilcisi Ali Tunçtaşlı ve beraberlerindeki heyeti kabul etti. 
TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, 2012 yılında kurulan derneğin merkezinin Mersin olduğunu, Kıbrıs’ta da temsilcilik açtıklarını belirtti. Amaçlarının pazardan KKTC’nin de pay alması olduğuna vurgu yapan Kılıç, bu konuda girişimlerinden söz etti. Kılıç, Iraklı işadamlarını, Kıbrıs’a davet edip burada yatırım yapmaları için teşvik edici çalışmalar yapacaklarını söyledi. 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, bu tarz işbirliği derneklerinin kurulmasının güzel olduğunu belirtti. Ekonomilerde üretilen malların pazarlanmasının önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, “Siz, bir pazar bulmuşsunuz, Irak pazarı. Bundan sonra sanırım daha fazla müteahhitlik işleri olacak... Mersin’de merkez kurarak Irak’a ürün pazarlamanız güzel” dedi.
“Bu pastadan bizim de yatırımcılarımız, sanayicilerimiz, işadamlarımız da faydalanırsa memnun oluruz” şeklinde konuşan Eroğlu, dernek üyelerinin KKTC’ye yaptıkları ziyarette buradaki işadamları ile bir araya gelerek, önerilerini ortaya koyup, görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Klasik otomobilcilerle de görüştü
Öte yandan dün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği yetkililerini kabul etti.
Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği Başkanı Olgun Bıçak kabulde yaptığı konuşmada, uzun zamandır klasik otomobilleri ve kültürel eşyaların sergileneceği bir müze oluşturmak için çalıştıklarını, ancak bu konuda henüz olumlu bir sonuca ulaşamadıklarını belirtti.
Başkent Lefkoşa’da bir süre önce yeniden düzenlenen Bandabuliya civarında bir mekana talep olduklarını, yetkililerle görüşerek konuyu dile getirdiklerini anlatan Olgun, LTB eski Başkanı Kadri Fellahoğlu’yla da görüşerek konuyu değerlendirdiklerini, ancak araya yerel seçimlerin girmesiyle yine sonuca ulaşamadıklarını söyledi. 

“Harmancı ile görüşeceğim”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, klasik otomobil sergilerinin başarılı olduğunu ve yanına kültürel eşyaları da koyarak kurulacak müzenin de güzel bir düşünce olduğunu belirtti.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yla görüştüğü zaman müze konusunu da değerlendirebileceklerini kaydeden Eroğlu, Taksim Sahası’nın klasik otomobil sergisi için uygun bir mekan olduğunu ancak sahanın ara bölgede bulunması nedeniyle sergi açabilmek için alınması gereken izinler bulunduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474