banner564

Ataoğlu: Çözüm ortağıyız

Başbakan Erhürman, turizm rehberlerinin ülkeyi en iyi bilen, anlatan ve tanıtanlar olduğunu söyledi

Ataoğlu: Çözüm ortağıyız
banner598
Başbakan Tufan Erhürman, turizm rehberlerinin ülkeyi en bilen, anlatan ve tanıtanlar olduğunu söyleyerek, önemli bir iş yaptıklarını belirtti. 
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Erhürman, önceki gün akşam, Lefkoşa Merit Otel’de düzenlenen Kıbrıs Türk Rehberler Birliği’nin (KITREB) 41’inci yıl  kokteyline katıldı.
Başbakan Erhürman, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Ülkemizde herhangi bir meslek örgütünün veya sivil toplum örgütünün 41 yaşına ulaşması ve hizmet vermeye devam etmesi bizi gerçekten çok sevindiren bir durum. Çünkü ülkemizde bu konularda zaman zaman çok da başarılı olamayabiliyoruz” dedi.
KITREB’in bu günlere gelmesinde emeği olanları kutlayan Başbakan Erhürman,  turizm rehberlerinin, herkesin ezberlediği ama hakkını veremediği “turizm bizim öncü sektörümüzdür” cümlesini hakkı verilir hale getirmek için yoğun çaba gösterdiğini kaydetti.
“Yerel rehbere güven ve saygı duy” sloganının çok önemli olduğunu dile getiren Erhürman, “Rehberlerimiz, bu ülkeyi en iyi biz biliriz, en iyi biz anlatırız, en iyi biz tanıtırız da diyor. Bu çok önemli” diye konuştu. 
 Etkinliğe, bazı bakanlar da katıldı. 

Ataoğlu: Rehberler kültür ve barış elçisi
Öte yandan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, rehberlik mesleğinin önemine işaret ederek, “Dün olduğu gibi bugün de bakanlık olarak rehberlerin çözüm ortağı olacağız” dedi. 
Yapılan açıklamaya göre, Ataoğlu, Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Rehberler Birliği yönetim kurulunu kabul etti.
Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Başkanı Yusuf Nidai, Turizm Bakanlığı’nın çok güzel çalışmalara imza atıldığını kaydetti. Nidai, gün dolayısıyla yapılacak etkinlikler hakkında bakana bilgi de verdi.
Rehberlerin ülkenin olmazsa olmazı ve turizmin mihenk taşı belirten Nidai, “Tüm paydaşlarımızla birlikte çalışarak turizmi daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da konuşmasında, “Ülkemizi ziyaret eden misafirleri en doğru biçimde bilgilendiren ve her konuda onların elinden tutan rehberlerimiz aynı zamanda kültür ve barış elçisidir. Kuzey Kıbrıs’ın dünyada turizmde adından söz ettirmesinde sektörün yapı taşı olan rehberlerimizin hayati bir payı vardır” dedi.
Turizmde tüm paydaşlar içinde, ülkenin tanıtılmasına katkı koyan rehberlerin büyük önemi olduğunu kaydeden Ataoğlu, Dünya Rehberler Gününün tüm rehberlere kutlu olmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474